Kulturkullan

Vecka 11

* Läser: Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl. Ronnie är journalist och krönikör på Aftonbladet men jag har inte läst honom där. Han är född 1984 och det här är hans debutroman. Den handlar om fyra killar i tjugoårsåldern som fastnat i Falköping. Jag tänker lite Farväl Falkenberg men hoppas att jag ska tycka bättre om den här boken än om filmen. Det är korta meningar, ibland så pass så det är svårt att få ett sammanhang.

* Lyssnar på: Introducing... Hello Saferide med Hello Saferide. Den här skivan köpte jag när jag ändå var igång och köpte sångerskans soloprojekt Säkert!. Jag tycker hon är bättre på svenska men det här är helt klart lyssningsvärt. Titlar som I thought you said summer is going to take the pain away är vackra. Annika har en mjuk röst och skivan är full av lugna fina låtar.

* Veckans citat: "De tar till kniven men lämnar gaffeln". En så himla bra beskrivning av Alexandra Pascalidou i en krönika om tjejer som svälter sig och går igenom plågsamma operationer för att få snygga kroppar.

* Veckans händelse: Irländsk afton på Harrys på fredag. Levande musik, vet jag, och irländsk öl kan man tänka sig.

Kommentarer
Postat av: Elon

Irländska aftnar är trevliga. Jag och Per var på Dubliner en sväng i fredags. Det tyckte han visst var schysstare än Klara Kök & Bar som vi var på innan.

2007-03-12 @ 22:01:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0