Banköverföring och sommarplanering

Jag är inte så imponerad över banker alltid. Idag skulle jag föra över pengar från mitt konto till sambons. Det lättaste är att ta ut kontanter och ge honom men nu ville han inte ha pengar i handen. Eftersom vi inte har samma bank blir det genast trubbel. De vill helst inte föra över pengar från mitt konto till hans direkt utan brukar föreslå att jag ska ta ut pengarna och gå över till den andra banken och sätta in dem där. Visserligen ligger banken på andra sidan vägen men man har sällan varken tid eller lust med sådana transaktioner. Jag tog risken att låta dem sätta in pengar från mitt konto på hans i alla fall, fast de inte kan se att pengarna kommer rätt. Jag är helt säker på att jag gav dem rätt kontonummer så om inte pengarna finns där imorgon ska jag bråka. Hur är det egentligen med vårt datoriserade samhälle när de inte kan se vem som har ett konto bara för att det inte är samma bank?!

Jag är redan i planeringstagen inför sommaren. Tyvärr före arrangörerna till och med. Idag har jag kollat Korröfestivalen, Pridefestivalen, Ljungbydagarna, Hedemora, Falun och Borlänge. Det var inte alls lätt att få fram vad som händer vecka 31 när jag ska på bilsemester till Dalarna och eventuellt en sväng till Stockholm. Här har jag ju en KK (kultur-kompis) som kan hålla mig underrättad före alla andra. Annars har jag mest lyckats ta reda på när evenemangen är samt vad de kostar. Intressant är ju även vad det kommer för artister men det verkar alltså inte vara klart.

Kommentarer
Postat av: blogg_bohemen

Känner väl igen trasslet med penningtransaktioner mellan sig själv och Sambon. Varför kunde man inte träffa någon som har samma bank? Vi funderar på at byta till ny bank båda två. Kompromissa om att den ena skall gå över till den andras bank funkar inte! :) Så barnsliga vi är!

2007-05-02 @ 22:57:55
URL: http://bohemianrhapsody.blogg.se
Postat av: Ylva

Bankerna försöker såklart få oss att byta. Ingen av oss är sugen heller. Jag är nöjd med min bank och har för mig att det är lite stökigt att byta. Bytte från dåvarande Sparbanken till dåvarande Nordbanken när jag flyttade till Stöllet för att det var den som fanns där.

2007-05-03 @ 17:01:37
Postat av: Sara

Men det går ju lätt om man har internetbank! Då sitter man hemma och fyller i fält bara.
Och det är väl inget konstigt att de inte ser andras bankkonton? Vi vet ju inget om låntagarna i Växjö liksom. Det har med sekretess att göra och olika datasystem.
Trevlig helg!

2007-05-04 @ 08:40:35
Postat av: Ylva

Jag vill inte ha internetbank! Har snigelmodem och litar varken på datorer eller mig själv... Vill ha allt på papper och prata med människor som värsta pensionären.

2007-05-05 @ 09:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0