Kulturkullan

Vecka 19

* Läser: Paula Spencer av Roddy Doyle. Jag minns Kvinnan som gick in i dörrar som en riktigt bra och otäck beskrivning av en kvinna som blir misshandlad av sin alkoholiserade man. Tio år senare kommer fortsättningen men den berör mig inte alls på samma sätt. Då tyckte jag att det var en bedrift av en man att skriva så övertygande ur en kvinnas synvinkel. Vet inte vad det beror på, kanske att jag som 23-åring inte hade så stor erfarenhet av hur en vuxen kvinna tänker eller att den här faktiskt inte alls är lika träffsäkert berättad? Jag får nog läsa om den första för att se om jag fortfarande gillar den. Den här är inget särskilt.

* Lyssnar på: Jag tyckte jag var glad med Lasse Lindh. CD från 2007. Den här skivan hittade jag för 99 kronor precis ny. Då undrar jag lite om de inte räknar med någon stor försäljning. I alla fall tycker jag att det är bra. Lasses första skiva var en söt liten sak som fick en att gå runt och sjunga "i en annan flicka" och andra konstiga fraser. När jag spelade den här skivan för ett tag sedan kom sambon och sa att det var väldigt likt Kent och ja, en del melodier är väldigt kopierade. Tycker ändå att han har ett eget uttryck i och med texterna som är svarta men till glada toner.

* Veckans citat: "Det stora misstaget folk gör är att de tror att sex och kärlek är förenliga. Varför det? ingen tror sig vara kär bara för att man är hungrig, trött eller kall. Varför inbillar man sig då att man är kär bara för att man är kåt?"
Ur Game over av Adele Parks

* Veckans händelse: Schlagerfestival på lördag. Jag ska till Lund och se på storbilds-TV på Glorias.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0