Minnen från inatt

Hoaha, vad roligt jag har haft det den här helgen! Förutom att det har regnat lite har jag fått allt sådant som jag tycker om; fest hos kompis, folkfest med stort öltält och levande musik (irländskt med Tullamore lads på fredagen och Linda Bengtzing och Time machine på lördagen), langos med sylt och grädde, roligt både med sambon och utan. Jag har sett och pratat med så många människor! Några roliga samtal:

Utländsk rallyförare: "Var ligger biblioteket?"
Jag och väninna: "Va?"
Rallykillen: "Zbrgh... mummel...mummel..."
Jag: "Var det där svenska?"
Väninnan: "Nä, det lät som polska. Do you speak English?"
Rallykille: "No..."

Sedan gick han. Kul med någon som lärt sig fråga på svenska var biblioteket ligger och jag borde kunna förklara vägen till min före detta arbetsplats, men klockan nio en lördagkväll är det väldigt liten anledning att gå dit.

En av två killar jag pratade med på puben: "Har du pojkvän?!"
Jag: "Ja."
Killen: "Då får du ingen drink!"
Jag: "Nä."

En kille till mig och väninna: "Är ni gifta?"
Jag: "Jag är förlovad."
Killen: "Jaså, fjollgift."

Idag kom jag på den roliga idén att vi kunde gå ut och fika och titta om det var några rallymänniskor kvar i stan. Jag brukar inte gå ut och fika med sambon, han är inte så mycket för det. Typiskt nog var det helt galna människor på fiket idag! Inte alls många rallymänniskor, men en fulfarbror som luktar illa med skägg och stickemössa som alltid sitter där och en kille som var full eller väldigt, väldigt bakis. Han satte sig med sitt gitarrfodral på ryggen. Efter en stund plockade han upp gitarren och började spela. Stackars tjejen i kassan ringde på förstärkning och så kom ägaren och sa att han spelade jättefint men fick fortsätta utanför. Killen sa att "de" (som man alltid undrar vilka de är i sådana här sammanhang) brukar kalla honom för Sveriges svar på Bon Jovi.

Jag har pratat med en kartläsande tjej från Sunne, två mekarkillar från Linköping, två rallyåskådare från Sandviken och så en massa ljungbybor. Sambon blev trött på mig och gick hem ensam, för jag vägrade som vanligt att gå hem före två. Halv tre var jag hemma efter att jag tyckte det kändes klokast att tacka nej till en efterfest hos en gammal kollega till sambon.

Kommentarer
Postat av: Helena

Appropå langos, så har jag länge undrat var det var men så var vi ner i Säterdalen förra veckan (hemma på snabbvisit för att träffa systersonen) och då hade dom det på fiket där. Jag trodde att det var en Ljungbyspecialitet! Skulle kunna ha provat, men jag ville ha våfflor. Men nästa gång du kommer hem till föräldrarna så kanske du kan gå dit och jämföra smaken (fast jag tror inte de serverade den med sylt och grädde).

2007-06-04 @ 01:04:48
Postat av: Ylva

Har de langos i Säterdalen?! Jag kanske ska dit i sommar på min dalaturné med en kompis. Vi ska leta efter buskmusen med sin lian till svans som ska förekomma i Dalen. Det är just kombinationen med sylt och grädde som är så god, blir ju lite som våfflor, men okej, jag kan ta en med rödlök och skinka eller något annat också.

2007-06-04 @ 18:47:34
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0