Jul, en böghögtid?

Inatt var jag lesbisk och skulle fira jul. Jag minns inte vem som var min flickvän eller var vi skulle fira någonstans men vaknade och funderade över hur en homojul ser ut. Finns det några särskilda traditioner? Lyssna på bögschlagermusik och klä granen i fjollglitterglamour kanske? Let´s have a merry and gay christmas!

Idag hamnade jag i en diskussion om Bonde söker fru och att man inte borde ha med bortkomne Fredrik i TV. Mannen jag pratade med kom ihåg något TV-program för länge sedan som hette "Par söker par" eller något sådant. Jag tror han menar "Vem tar vem?" eller "Par i hjärter". Eller har det gått något swingersprogram som jag missat?

Jag har fått höjd lön igen utan förvarning. Eftersom jag inte lever under vanliga förhållanden vet jag inte så noga vad jag har i lön. Jag får in pengar olika dagar i månaden och har inte koll på hur mycket eller när, men det här var helt ovana siffror och då reagerar jag. Förra gången det hände ringde jag personalkontoret och frågade och eftersom det stämde då tänker jag inte fråga igen. Jag blir nöjd och glad bara.

Kommentarer
Postat av: Maria

det politiskt korrekta* är förmodligen att spekulera i hur många som har en familj som inte bryr sig vilket kön det är på partnen som barnen släpar hem till jul?
jag tror inte det var jag som var din flickvän i natt (OJ vilken bra replik...)Jag hade annat för mig än att fira jul

*hade en annan teori med man den skall jag nog ta på mail istället

2007-11-29 @ 17:07:10
Postat av: Ylva

Anonym. Hm, respekt? Det är samma person som skriver att jag ska respektera bögar som tycker att jag ska ha BH och ser äldre ut än Marie Lindberg. Det kan man ju tycka men jag tycker att jag respekterar bögar, skulle tycka det vore intressant att jobba på QX och låter folk vara som de vill. Tala i stället om hur en homojul kan se ut.

2007-11-30 @ 10:22:49
Postat av: Ylva

Maria. Ja, maila gärna dina teorier för här är det någon som stör sig över när jag är rolig om bögar.

2007-11-30 @ 14:48:32
Postat av: Mats Strandberg

Det finns få som har så många fördomar om bögar som jag - och jag är bög. Men det är lite som med familjen. Man får gnälla om sin egen, men blir sur när nån utomstående kommenterar nåt...
Annars tror jag det enda som är överrepresenterat med homojul är att många - av olika anledningar - firar med vänner istället för familj.

2007-11-30 @ 17:53:59
URL: http://matsstrandberg.blogg.se
Postat av: Anonym

Det är väl så att det finns väldigt olika uppfattningar om vad man kallar roligt - och/eller respektlöst... Gränsen är hårfin, och då bör man kanske passa sig för vad man säger?

2007-12-01 @ 12:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0