Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: Har läst ut Svampkungens son av Marie Hermanson och just börjat på Den tionde kretsen av Jodi Picoult. Picoult är en av mina ganska nya favoritförfattare. Hon har skrivit fruktansvärt bra Allt för min syster och nästan lika bra Försvinnanden. Nu har jag fått veta att det här är hennes trettonde roman men det har bara kommit ut tre på svenska. Varför det? Jag vill läsa mera men orkar inte läsa på engelska. Den här boken verkar också vara bra. Den handlar om Trixie som är en städad fjortonåring tills hennes kille gör slut och då förändras hon totalt.

* Lyssnar på: All good things med Sissel. CD från 2002. Sissel Kyrkjebö är en av de bästa musikerna från Norge. Hon har en fantastisk röst som får sångerna att låta heliga. Den får i alla fall mig att tänka på höga vackra kyrkor med enorm akustik. Några av låtarna har Lene Marlin skrivit och det tycker jag är roligt för hon är en annan av Norges duktiga artister. Det finns säkert massor men det är inte så vanligt att vi får höra norsk musik i Sverige. Det är ju dumt för jag vet att både i Norge och Danmark lyssnar de mycket på svensk musik. Jag slår ett slag för Norden här. Fast det är bara en sång som är på norska på den här skivan.

* Veckans citat:
Astrid Lindgrens svar på brev från After Dark med förfrågan om hon ville göra något ihop med dem:
"Nä, si det går inte. After dark, då sover jag. När det är ljust skriver jag, men bara för barn. Tyvärr. Hälsningar, Astrid Lindgren.

* Veckans händelse: Bodies without organs på Garvaren i Ljungby på lördag kl.23. Inträde 170 kronor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0