MGP NORDIC och Bio Kontrast

Jag tittade på MGP (Melodi Grand Prix) Nordic i lördags. Det är barn mellan åtta och femton år från Sverige, Norge, Danmark och Finland som tävlar. Det kan kännas lite fel att sätta barn i rampljuset och jag tycker det ska vara omöjligt att jämföra en åttaåring med en femtonåring men jag är intresserad av det nordiska. De här barnen och ungdomarna är såklart väldigt duktiga och det roliga med den här tävlingen är att de skriver all text och musik själva. Lilla Vendela från Lammhult som kom tvåa skötte sig fint och såg så himla glad ut på scenen. Det var också hennes tips till deltagare i schlagerfestivalen; man ska ha roligt! Tjejen som vann var spralliga Celine från Norge med Bestevänna. Jag var helt säker på att tokcharmige Mathias från Danmark skulle vinna med sin coola rap, men han kom trea. Så länge barnen tycker det är roligt och inte blir exploaterade och odrägliga så kan de hålla på med det här, tycker jag.

Apropå Lammhult har vi en kompis som har haft ett fik där. Fiket finns kvar och dit borde jag åka någon gång. Nu bor kompisen i Lund men hans fru ska flytta till Älmhult och jobba på Ikea. Varför man flyttar från Lund till Älmhult fattar jag inte riktigt, men hon rider där och har stor del av sitt liv i stallet. Jag är lite fel person att prata om Älmhult eftersom jag har haft min största krasch någonsin där. Nu åker jag mest dit för att gå på Ikea men jag hoppas att jag ska få åka och hälsa på kompisen där sedan och få lite bättre vibbar av staden.

Ikväll kör Bio Kontrast Du levande, Roy Anderssons nya film. Jag ska dit men vet inte om jag kommer att gilla filmen. Jag försökte se någon gammal film av honom på TV förut, men när de knappt sagt något den första kvarten utan bara gick omkring i ett sjukt grått ljus tröttnade jag. Jag hoppas, både för egen och för kontrastföreningens skull, att denna film är något mer lättillgänglig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0