Fotokatalog och 80-tal

Jag säger fortfarande fotokatalog fast det står skolkatalog på den. För mig är det telefonkatalogen så det är alltid lika förvirrande när någon ber om skolkatalogen. En klass hade kört mycket ambitiöst med 80-talstema och hade skyltar där det stod att det här är det sista vi ser av 80-talet. De är födda -89. Tjejerna hade helt fantastiska frisyrer, tights, bodys, benvärmare och neonkläder. En annan klass hade tagit med en uppblåsbar docka i stället för en kille som var frånvarande. Jag trodde inte att de skulle få ha med en sexleksak på fotot men det verkar som att det gick igenom den stränga kontrollen. Det ska bli mycket intressant att se årets katalog!

En titt i mina gamla kataloger från 80-talet:
Vasaskolan - Hedemora, läsåret 87-88. Jag går i sjuan. Jag är fortfarande bland de längsta i klassen, har kort hår och enorma glasögon. Både bågar och glas är av rosatonad plast! Jag har vita jeans och en vit- och svartrandig tröja som jag älskar. (Den skulle jag faktiskt kunna ha fortfarande, men jag har för mig att den blev lite väl oformlig.) Det är vid hals och t-shirten under syns. Jag ser lika snäll och menlös ut som jag är där jag står bredvid klassföreståndaren som även är kollega och en av mina föräldrars närmaste vänner.

Läsåret 88-89. Jag går i åttan. Jag ser bedrövad och bedrövlig ut. Hade råkat få en smäll i ansiktet dagen innan när vi badade med klassen och när jag bad att få byta plats med en tjej som stod på andra sidan sa hon nej! Alltså vänder jag den fula sidan till med blåögat... Jag har börjat spara ut håret men det är ännu inte tillräckligt långt för att sätta upp i nacken. Det är fönat så att luggen står rakt upp. Jag har en mörkblå tröja från Tysklandssemestern på mig. Den har ett emblem på bröstet och rödrutig detalj vid knappslån i kragen. Den tröjan tycker jag också mycket om. Jag har troligen jeans på mig för det har jag alltid. Och samma galna stora glasögon med centimetertjocka glas i. Jag ser sur ut och står på samma ställe som året innan, mittenraden och näst längst ut till höger.

Läsåret 89-90. Jag går i nian. Det här kortet är jag ganska nöjd med. Jag visar konsten att le med mungiporna nedåt. Jag har söta skrattgropar på båda sidorna. Jag har galet stora rosa glasögon ännu. (Konstigt, jag som bytte bågar och styrka på glasen en gång om året kändes det som, men det var nog tidigare i min glasögonkarriär innan linserna kom in i mitt liv.) Jag har på mig en ljusgul tröja och en vit tennisskjorta under. Jag har faktiskt lyckats få till något slags frisyr. Håret är ganska långt och lite lockigt. Jag har jeans med uppvik, (nästan rullat), en dm skarv ovanför dem obligatoriska nedhasade vita tubsockorna med ränder på. Det ser ut att vara tre ränder, troligen två ljus- med en mörkblå i mitten. Jag har bruna seglarskor som inte syns i bild. Jag sitter längst fram till höger med ena benet över det andra och händerna i kors. Jag har ett mörkt mycket smalt klockarmband.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Det är för väl att det finns kontaktlinser. Ibland undrar jag hur jag skulle hantera 80-talet om det vore nu. Vad jag skulle ha för kläder.

2007-09-28 @ 10:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0