Hjortstek och viltsås

Mamma, varför gör du så här mot mig? Ger mig recept på så goda saker så jag måste äta tills jag får ont i magen! Jag köpte en hjortstek på Netto och tillagade den igår och till det passar monstergoda viltsåsen med enbär och mängder av grädde och creme fraiche. Blev lite irriterad på anvisningarna bara;

Hetta upp ugn tillsammans med stekpanna eller långpanna till 200 C och bryn den färdigkryddade steken i lite olja med en första vändning efter ca 6 min. Bryn vidare ca 9 min, eller tills fin yta erhållits. Sänk sedan temperaturen till 160 C och efterstek med några vändningar i sammanlagd stektid ca 1 timme. Ta ut steken och låt vila ca 15 min, ta sedan av nätet och skär upp steken för att servera. Vid användning av stektermometer - ta ut steken vid ca 59 C kärntemp.

Glasklart för vanliga människor kanske, men jag har något slags recepthandikapp och vill ha ALLT beskrivet steg för steg. Vår spis går att reglera från 1 till 6. Jag brynte i sex minuter på varje sida. Men när ska man sätta in i ugnen då? Och vad räknas som sammanlagd stektid? Och när ska man sänka till 160 grader? Som tur är så fick jag till slut en av våra skumma stektermometrar att funka och steken blev gudomlig tillsammans med fantastiska såsen och vår egen potatis. Så det så! Undrar om man kan ha viltsåsen till falukorv? Annars måste jag kanske laga något annat vilt att matcha såsen med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0