Kulturkullan

Vecka 37

* Läser: Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg av Joyce Carol Oates. Jag hoppas att denna extremt långa boktitel håller vad den lovar. Det är en ungdomsbok med mycket mörk början. Jenna skuldlägger sig själv för att hennes mamma dött i en bilkrasch. Jenna skrek till när något dök upp framför dem mitt på en bro. När hon vaknar upp på sjukhuset och får veta att hennes mamma dött vill hon inte leva längre.
* Lyssnar på: Stadsvandringar med Dungen. CD från 2002. En kompis får för mycket fältbiologvibbar av det här och ändå har hon själv varit medlem där. Jag förstår vad hon menar. Det här är 70-talsflum med Ted Gärdestadliknande lajlajlaj. Ibland är det mysigt, ibland blir det för jazzigt. Mystiskt. Jag köpte skivan för att jag alltid är nyfiken på män som sjunger på svenska. En del är riktigt trevligt men lite för alternativt vänster-palestinasjal-manchester-långhårigkille.

* Veckans citat:
- Vad ska du sjunga?
- Kjell Höglund.
- Blir det drag?
- Nej.
- Blir det högstämt och fint?
- Nej.
- Inte det heller? Varsågod!

Heder åt Kishti i Idol 2007 som inte fick ett hysteriskt skrattanfall här. Som en kompis till mig säger "Har du inte självförtroende så fejka!" Titta, där blev det ett extra citat på köpet.

* Veckans händelse: Lantcafét i Öhr har skördefest den 14-16 september. www.lantcafe.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0