Kulturkullan

Vecka 38

* Läser: För bra för att dö av Christina Wahldén. Wahldén skriver ungdomsböcker på svåra teman. Nu tror jag att hon har överträffat sig själv och fått in de flesta problem en ung människa kan tänkas ha. Det blir helt enkelt lite för mycket när Stella väger tresiffrigt, tröstäter, blir mobbad i skolan där det finns en overkligt grym tjej som heter Alva som filmar henne med mobilen i duschen efter gympan, lägger ut filmen på nätet, telefonterroriserar henne och dessutom hittar henne på olika chattar även fast Stella har blockerat henne. Då loggar hon bara in som ny användare och så långt tycker jag att det är praktiskt möjligt men HUR kan Alva hitta Stella på en sight för självmordsbenägna människor? Jag menar, det finns precis hur många sidor som helst på internet, hur kan då en gymnasieelev hamna på exakt samma sidor som en annan? Det köper jag inte, men kanske kommer det att få en förklaring senare. Jag är bara på sidan 56.

* Lyssnar på: Ultimate reggae. CD från 2005. Dags att tjata lite om Bahamas igen. Bahamas, Bahamas, Bahamas! Trots att det var så varmt att det knappt gick att andas och än mindre att gå någonstans kände jag redan när jag var där att jag snart skulle komma att sakna ön. Kvällarna var lagom varma och underbara och att sitta utomhus och lyssna på bra lajvmusik är det bästa jag vet! Så, den här skivan ger mig en del av den känslan tillbaka. Bra samling med Marley, Aswad, Peter Tosh och andra obligatoriska reggaesnubbar. Aswad har jag sett live, när jag var på språkresa i Hastings 1989. Don´t turn around är en av deras största hittar och jag tror att det var de som gjorde den först. I alla fall var det inte Ace of Bace.

* Veckans citat:
- Får jag bjuda dig på en musikal?
- Jaha, vad ska du sjunga?

Vi hade nyss sett Idol och sambon förväntade sig en privatföreställning av Sound of music i sovrummet, fast jag hade tänkt fråga om han ville se Little shop of horrors i Halmstad.

* Veckans händelse: Magnus Betnér på Palladium i Växjö på lördag. Jag ska inte dit för det är för dyrt och jag har sett honom för inte så väldigt länge sedan, men han är väldigt rolig och elak.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Har googlat Don´t turn around. Den skrevs 1986 av Diane Warren och Albert Hammond och hamnade på en B-sida på en singel med Tina Turner enligt Wikipedia. Bra låt, hur som helst!

2007-09-16 @ 18:08:46
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0