Obygden och sockertoppen

Bloggabstinens, jag har inte skrivit på tre dagar! Nu måste ju jag rapportera om vad som hänt sedan sist. I torsdags var jag och tre kompisar på stadsvandring. Vi var 27 personer på vandringen och egentligen skulle det bara vara plats för 12 men det gick bra ändå. Jag ställde mig nära guiden så jag hörde vad han sa, utom när jag koncentrerade mig på att titta på en rolig hund som lekte och något jippo med likaledes lekande människor i hembygdsparken. Vandringen var annars intressant och gick runt Ljungsätra och nästan förbi vårt hus.

I fredags flyttade vi till stugan. Där fick vi besök av min gamla sambo från Göteborg (klasskompisen som jag skrev magisteruppsats med), hennes kille och deras lilla tjej på drygt ett år. I lördags hade vi fårskådning. De har just flyttat ut på landet och funderar allvarligt på att skaffa får. Tyvärr var deras hund lite för pigg på att valla och fåren blev skitstressade, baggen panikade och sprang rakt genom staketet. Annars är det en väldresserad hund, men han har lite för mycket instinkter. Han hjälpte även sambon att ideligen plocka upp ketchupflaskan som agerade flöte på kräftburen...

Vi åkte på utflykt till Stockhultsgårdens tebod i Markaryd. Det var minsann så varmt och soligt så att vi kunde sitta ute och det var mysigt förutom att vi var för hungriga för att vänta så länge som vi tvingades till, samt att lilla tjejen trillade baklänges genom stolsryggen, men hon slog sig inte alltför mycket i gräset. På väg från teboden dök Gränsbygdens köpcentrum upp och där har vi inte varit på länge. Vi fann även deras mataffär som vi tidigare inte hittat alls. Den hade de gömt bakom en bensinmack. Där tittade vi lite på vitvaror och jag fascinerades av en svart blank kyl med strasstenar! Den var av för mig okända märket Gorenje, som visst gör väldigt moderna och flashiga maskiner. Vi var också på Herrgårdstoppen och köpte godis och kokosbollar och Traryds djurpark och förundrades över tre killingar som var helt obscena. Vi hade nästan glömt hur vår bock Bilbo var funtad och påmindes om det på ett direkt sätt... På kvällen åt vi lammgryta från förra årets slakt och så fick gästerna basta och bada i dammen medan jag vaktade deras sovande dotter. De var nöjda med utflykten till, som de sa, Obygden och Sockertoppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0