Småsaker är också viktiga!

Jag märker att jag är fast i bloggträsket när jag ideligen går och formulerar roliga saker att skriva om. Det är många som inte förstår det här med bloggande alls. Det spelar ingen roll, så länge jag tycker att jag har tid och lust så kommer jag att blogga. Det besvärliga är när jag får abstinens, som nu, och stannar kvar efter jobbet för att få skriva de här små, egentligen oviktiga, sakerna. De känns inte alls lika roliga i privat dagboksform.

i måndags var jag på konsert med mig själv. Jag hittade ingen som ville gå med mig och höra Capella Ryssbyensis klockan 19 en måndag i Missionskyrkan. Om jag är på humör så kan jag göra saker ensam. Jag tänker att det måste finnas mängder av singlar som måste göra en massa saker ensamma och visst ska man kunna gå på konsert utan sällskap? Det är nog lättare i storstäder, när man kan vara mera anonym och inte blir ifrågasatt på samma sätt som i mindre städer. Dock var det länge sedan jag var ute på krogen ensam. Sambon vill nog inte släppa ut mig utan livvakt. I alla fall, på konserten var det sju människor som spelade lustiga instrument och sjöng mestadels musik från medeltiden. Jättetrevligt! Vi var ett trettiotal i publiken och insamlingen till barn i Vitryssland inbringade drygt 1600 kronor. Det tycker jag är ganska bra för en så liten publik. Jag träffade en pensionerad före detta kollega som jag kunde sitta med, så slapp jag pinsamheten/tråkigheten att sitta ensam.

Jag har köpt en helskum tesort. Nu hör jag mamma skrika på femtio mils avstånd "Då är det INTE te, utan parfymerade löv!" Den heter Tahiti och smakar ananas. Det roligaste är att på asken står det kokosnuss. Fri översättning till tyska. Läser man innehållsförteckningen står det inte det minsta om kokos. Som jag tycker om. Men det är gott ändå.

Det blir konstigt när jag pratar om saker jag inte vet något om. Och det gör jag ofta nu i renoveringstider. Jag lyckades köpa en burk färg till träpanelen i köket utan att falla för frestelsen att ta någon med ett mumsigt  namn. Jag valde bort vaniljglass, nougat och honung för torv. Det är i och för sig också lite kul eftersom vi har stuga bredvid en torvmosse men som tur är så är färgen inte alls svart som torv utan mera aprikosbeige och passar skitbra till tapeten, fast jag inte hade med mig något tapetprov! Men så frågade personalkvinnan (personal är ett svårt ord) om jag skulle ha vattenbaserad eller lösningsmedel? Och om den skulle vara halvblank? Jag lät bli att skrika 10X15 högblank som jag brukar göra när jag vill ha sådana foton, som för övrigt blir svårare och svårare att få. Jag tänkte att om inte sambon har talat om för mig vad vi ska ha så betyder det att jag får bestämma. Det blev så bra så jag är helt förvånad. Ändå hade jag som sagt inte med mig något prov på vare sig tapeten eller luckorna som ska matchas. Jag hade bara med IKEA-katalogen och den lilla, lilla rutan med färgprov på luckan Duvbo var verkligen inget bra att visa upp. Det ska bli spännande att se hur de här luckorna ser ut när de kommer på plats. Hur mycket de skär sig mot panelen som jag legat på rygg och målat... Jodå, när man målar under elementet kommer man åt bäst om man ligger på golvet.

En annan standard (förutom 10X15-foton) som verkar ha försvunnit är den dubbla diskhon. Jag hittade ingen sådan som vi har på IKEA, utan nu är det 1 1/2 som gäller. Eller två enorma som vi verkligen inte får plats med i vårt lilla kök. Men vad är det för fel på den "vanliga" nu då?

Idag uppmärksammar jag att Patrik Sundin ligger etta på Kronobergstoppen. www.patriksundin.se

Kommentarer
Postat av: Elon

Y: Jag tänker att det måste finnas mängder av singlar som måste göra en massa saker ensamma och visst ska man kunna gå på konsert utan sällskap? Det är nog lättare i storstäder, när man kan vara mera anonym och inte blir ifrågasatt på samma sätt som i mindre städer.
E: Det stämmer alldeles utmärkt bra, det har jag färska erfarenheter av. Kanske inte konsertbesök ensam, men mycket annat. Och det är inte så illa det, när man tänker efter.

2007-09-26 @ 22:24:45
Postat av: Maria

ja det blir ibland väldigt spännande med renovering, om jag skall köpa saker som jag inte begriper mig på vill jag ha fullständiga, vattentäta instruktioner....

2007-09-27 @ 08:36:17
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: M

Ananaste med kokossmak! Gud så äckligt.

2007-09-27 @ 14:22:21
Postat av: Ylva

Jag tycker det låter jättegott med ananas och kokoste men nu var det ju inte det utan ananas, vanilj och lakrits. Pina Coladate kanske finns?
Jag vill gärna gå på mässan ensam. Råkar veta hur svårt det är att enas med någon om vad man ska göra. Vi får väl se om vi springer på varandra, Elon.
Renovera, ja. Kan inte gubbarna göra det själva? Jag förstår inte instruktioner men finns det manual vill jag ändå läsa. Om inte annat är det kul att se misslyckade översättningar.

2007-09-28 @ 10:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0