Kulturblogg

Nu när Malin har slutat med bokfemman har kulturbloggen startat Kulturfyran. http://kulturbloggen.com. Den här uppgiften är från 3 april: 1. När du tänker på Rolling Stones, vilken är den första låt du kommer att tänka på då?2. Stones blir film, Dylan blir film, Patti Smith har blivit skildrad i en film (den har inte haft Sverige-premiär än), Scorsese planerar en film om Bob Marley, Drottning Elisabeth har skildrats på film, ja många kända personer av olika slag har skildrats på film på senare tid. Vem skulle du vilja att det gjordes en film om?3. Böcker som filmatiserats är ju vanligt också. Vilken bok borde inte ha filmats?4. Vilket kulturmedium betyder mest för dig: musik? film? litteratur? konst? någon annan? Berätta gärna varför.

1. Stoneslåt? Like a rolling stone? Nähä, det var Dylan. Då blir det Satisfaction. Jag gillar inte Stones men den här låten är lite rolig när den spelas ute.

2. Det får bli Mauro Scocco då. En konsert- och intervjufilm med Scocco/Ratata skulle jag gilla. Jag har förresten upptäckt att det finns en massa Scoccovideos på youtube, tjoho!

3. Jag tyckte att filmen Flicka med pärlörhänge var förvånansvärt seg. Boken av Tracy Chevalier är fantastisk så jag begriper inte hur de lyckats göra en så träig film. Scarlett Johansson är med men det hjälper inte.

4. Jag måste väl säga att jag tycker mest om litteratur, så bibliotekarie jag är, men ibland känns musik viktigare. Jag har haft perioder när jag knappt läst alls men jag har lyssnat på musik så mycket jag kunnat sedan högstadiet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0