Kulturfyran

Veckans kulturfyra på http://kulturbloggen.com
1. Tror du att en laglig tjänst för fildelning av film kan konkurrera med pirattjänsterna?

2. Musik och film är väl det som mest delas ut via fildelningssajter, men också böcker går att få tag på den vägen. Skulle du kunna tänka dig att läsa en bok som du laddar ner via datorn?

3. Tror du att fildelning hotar kulturarbetarna?

4. Jag läste i förra veckan att de amerikanska filmproducenterna har långt gångna planer på att lansera ett sätt att visa film på i 3D och där också lukter ska kunna vara en del i filmvisningen, för att på så sätt tvinga besökare till biograferna för att se filmen. Vad tror du om det? Vill du se filmer i 3D med lukter till?

1. Ja, i framtiden tror jag att en laglig tjänst kan konkurera när det blir svårare och svårare att piratkopiera. Det finns ju redan downloads att köpa.
2. Nej, jag läser inte böcker på dator. Jag ligger helst i soffan och läser.
3. Nej, jag tror inte att fildelning är ett hot mot kulturarbetarna. Vi bibliotekarier behövs ändå, som informatörer om inte annat.
4. Jag tror att det kommer att vara mest i USA som det kan funka. De hittar på så mycket konstigheter... Visst skulle jag kunna gå på 3D med lukt för skojs skull men jag kommer inte att betala några större förmögenheter för det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0