Kulturfyran

Från http://kulturbloggen.com
1. Är det någon film som går på bio nu som lockar dig, som du vill se på bio och inte väntar tills den släpps på dvd?

2. Besökarna sviker biosalongerna, bland annat på grund av fildelningen, hävdas från vissa håll. Snart kommer biografer som visar film med 3D-teknik.

Det är 3d-film och mocap som gäller i Holly­wood - och nästa år kommer den nya teknikens filmer till Sverige på allvar. Filmbranschen hoppas att bioupplevelsen ska bli så speciell att piratnedladdningen minskar.

Vad tror du? Kommer besökarna tillbaka till salongerna när filmerna visas i 3D?

3. Kärlek i kolerans tid fick bottenbetyg av SVT:s filmrecensent. Vilken film är den sämsta du sett?

4. Vad gör en film dålig?

1. Jag funderade lite på att se P.S. I love you som var en söt bok , men filmen har fått dålig kritik + att sambon förbjudit mig att boka upp mig innan golvet är klart. Så, nej, jag har ingen måstefilm nu. Förresten har jag ingen fungerande dvd heller...
2. Jag tror att besökarantalet kan öka ett litet tag för att sedan minska igen. Vad som skulle locka är nog snarare billigare priser. Jag tycker det är för dyrt att gå på bio. Vad är mocap? Jag såg en 3D-film på Kennedy Space Center i somras och det var ju spejsigt (!) såklart, men skulle inte betala mycket mer än för en vanlig film för att få se 3D.
3. Sämsta film jag sett? Det vet jag inte. Jag har somnat två gånger framför en film som utspelas i någon annan tid och där det landar en stor colaflaska. Är det  År 2001 den heter? Gillar inte gamla svartvita filmer, fattar inte Casablanca. Dåliga filmer är splatter och porr, ingen handling, bara snusk och äckel.
4. En film är dålig om den är tråkig. Visserligen en TV-serie (fast den finns nog som film också) men jag minns den mardrömstrista tyska serien Heimat. Jag var tio år när den gick på TV och tyckte det var skittråkigt när resten av familjen satt i timtal och tittade. Det kändes som om allt hände i realtid, om någon skulle gå en mil så filmade de hela jävla milen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0