Kulturkullan

(Skrev inlägget i söndags men blogg.se har legat nere.)

Vecka 14

* Läser: Du är alltså svensk? av Lena Andersson. Jag har inte hunnit så långt i den här boken än men den verkar bra. Från baksidestexten: Fatima har kommit till Sverige som flykting och behöver jobb. Efter ett lämplighetstest för ett integrationsprojekt hamnar hon av en slump på regeringskansliet där statsministern gör henne till vaktmästare och så småningom - till sin älskarinna.

* Lyssnar på: Ta-Dah med Scissor Sisters. CD från 2007. Jag gillar I don´t feel like dancin´ och även She´s my man som jag också hört på radion. Jag lät mig blidkas av cdwow.se som undrade vad de gjort för fel och gav mig 20 kronors rabatt. Felet de gjort är att ta tre månader på sig att skicka en skiva men det är nästan glömt och förlåtet nu så jag ska inte bojkotta dem längre. Beställde denna skiva billigt. Den är full med dansvänlig musik även om man inte känner för det. Funkar även i köket.

* Veckans citat: Det finns en del människor, till och med inom lagstiftande församlingar och på administrativa poster, som på grund av fördomar eller politiska spekulationer, anse att sexuell upplysning, i synnerhet sådan om preventiva metoder, icke bör spridas, därför att, som de tro, sådan upplysning leder till nativitetens sänkande och folkets utdöende. Så förhåller det sig emellertid icke.
Ur Mellan fyra ögon - Samtal om preventiva medel och åtgärder. En liten skrift från 40-talet som vi hittade i stugan.

* Veckans händelse: Little Children på Ljungby Bio kontrast på måndag klockan 19.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0