Kulturkullan

Vecka 15

* Läser: Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Den här läste jag år 2000 för att min bror skrivit en roman och berättade att det här är boken han skulle vilja ha skrivit. Jag förstod inte dess storhet då och jag tror inte att jag förstår den nu. Jag minns den inte riktigt men det ska utveckla sig till ett erotiskt triangeldrama (brukar inte triangeldramer ofta ha ett stråk av erotik?) och en läkare som gör uppror mot ödet. Nu läser jag den för att jag ska läsa Bengt Ohlssons Gregorius som är kopplad till denna sedan. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Bury the lies med Takida. CD från 2007. Den här köpte jag som födelsedagspresent från mamma och pappa (presentkort på Ginza). Jag har hört Curly Sue på radio och gillade den. Resten av skivan låter inte alls likadant utan är mycket hårdare rock än balladen och det borde jag ha räknat ut, men den är rätt bra trots allt. Jag brukar inte lyssna på hårdrock, men ibland är det skönt med lite tyngre grejor. Sångarens röst påminner lite om Metallicas James Hetfield. Om de kommer hit igen ska jag se dem.

* Veckans citat:
Jag vet precis vad som är veckans citat egentligen men det är för elakt för att skriva här. Det är viktrelaterat kan jag säga. Vi tar det här i stället:
"En mand kan ikke leve af chokolade alene - en kvinde kan." Från en liten reklamfolder för dansk choklad.

* Veckans händelse: Föredrag om hur det är att ha en alkoholistpappa, på Lagadalens hotell och värdshus på onsdag klockan 18. Jag vet inte vem som ska hålla föredraget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0