Kulturkullan

Vecka 18

* Läser: Too fast for love av Jonas Inde och Martin Kellerman. Inde har skrivit och Kellerman har tecknat och på så sätt dokumenterat en bilresa genom USA. Jag skulle inte vilja resa med Inde men det är roligt att läsa om det. I en recension från Aftonbladet står det: "Inde är dyster med frenesi." Det kan jag hålla med om. Här berättar han om varför han hoppade ut genom ett fönster på tredje våningen, om olika tjejer han tänker på när han runkar, om hur han spelar av Martin pengar, om hur han håller Apan -depressionen, i schack och annat som händer i USA och i hans huvud. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Breakeven 2200 med Heed. CD från 2000. Jag hittade en CD för 20 kronor på X-price och köpte den eftersom jag var lite nyfiken. Jag blev förälskad i Jennie Abrahamsons röst när hon var förband åt Tomas Andersson Wij och kullade hennes solodebut förra veckan. Men som jag misstänkte är inte det här riktigt min smak. Det kallas tydligen triphop och låter flummigt, knarkig hissmusik, eller jag vet inte hur jag ska beskriva det. Hon har en fantastisk röst men den kommer fram så mycket bättre på soloskivan än det här lite monotona långsamma malandet. De har med en massa lustiga instrument som flügelhorn, fender rhodes och singing saw men det låter ändå väldigt maskinellt.


* Veckans citat: "en psoriasismönstrad hawaiiskjorta..."
Hörde någon på radio som berättade om plagg hon slängt och sedan ångrat för att det dök upp tillfällen när hon ville ha plaggen igen.

* Veckans händelse: Sista april firas Valborg på många ställen i landet, som det brukar stå i Smålänningen. Till exempel i Runkarp.

Kommentarer
Postat av: RS

Hej Jag såg att du lämnat fyra kommentarer och undrade varför de inte fastnade. Jag blev rånad i fredags och har inte orkat öppna datorn förrän i dag, nu. Ledsen att du fick vänta med din kommentar.

2008-04-27 @ 14:48:52
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Ylva

Oj, vad jobbigt! Hoppas du kan få tillbaka det du blivit bestulen på. Inga problem för mig, jag trodde jag gjorde något fel så det inte funkade.

2008-04-27 @ 21:37:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0