Runkarps big five

Igår såg jag och väninnan ett vildsvin i Runkarp. Jag har aldrig sett ett vilt förut, och knappt några tama heller, ah, vilken schysst paradox, ett tamt vildsvin... Han kutade över grannarnas åker. På vägen hem såg vi en grävling som satt precis bredvid vägen innan den pinnade iväg in i skogen. Det är nästan som i Afrika där man ska jaga big five: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. I Runkarp har vi vildsvin, grävling, räv, älg och rådjur. 

Jag utsatte mig för en ganska sorglig kontrast sett ur nya fikets synvinkel. Igår var jag på världens mest underbara afternoon tea på Stockhultsgårdens tebod. Vi var ungefär 25 skolpersonal som bokat in oss. Först fick vi en liten smörgås med grönsaker och korv, sedan en liten scone (heter det scone eller scones?) med lemon curd och ost, sedan en liten munk med lingonsylt och till sist sex sorters kakor. Samt enorma mängder te av olika sorter. Fantastiskt!

Men så idag skulle jag och en kompis kolla upp nya fiket Spiket som drivs av arbetslösa. Jag köpte en liten ledsen torr muffin och ett glas saft. Alltså, nej, vad synd att det blivit så trist. Det var ju en sådan trevlig idé att ha ett café på gamla Hammarskolan.

Efter det letade jag efter en affär som skulle öppna idag, Blå huset, men jag kände inte för att gå in och fråga i det huset jag trodde det var. De måste ju sätta upp skyltar. Det står inte ens nummer på huset och än mer förvirrande är att jag inte ens vet vilken gata det ligger på. I annonsen stod det Rune B. Johanssons gata 1 (Norra järnvägsgatan) och det är nog så konstigt, men sedan visste jag inte om det huset jag tror att det är räknas till Fogdegatan. Tänk om jag går in i fel hus och frågar om de har brasiliansk vaxning... Vilket jag inte tänker ge mig på, men det ska de pyssla med bland annat i detta blåa hus, som troligtvis är vitt.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Blå huset är jämte Kristinas hårsalong. Samma byggnad som Café Vildrosen är i. Det går inte att missa. Blått snirkligt mönster på fönstrena och även lyktor, rökelser mm innanför.
Har för mig att de har öppet imorgon 10-13.

//Alx

2008-04-26 @ 01:11:52
Postat av: Maria

Var det tre kilo morötter på era smörgåsar med?

2008-04-26 @ 09:27:24
Postat av: Ylva

Tack! Oj,vilken tur att jag inte gick in i det huset som jag trodde att det var, nära biblioteket!

Nej, inga morötter på småsmörgåsarna.

2008-04-26 @ 09:47:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0