Världsbokdagen

Idag är det världsbokdagen! Det har vi uppmärksammat genom att skänka böcker. Meningen var att man skulle lämna in böcker och sedan kunna byta mot andra, men det blev så att det var många som skänkte och som inte ville ha något tillbaka så då hade vi ett bokskänkningsbord och så gav vi bokmärken också. Det blev uppskattat och vi gav bort många böcker.

Det här stod på Smålänningens ungsida idag: "Högskolestudier lönar sig inte alltid, särskilt inte i kvinnoyrken, skriver Sktf-tidningen. En socionom eller bibliotekarie får mellan 1,5 och 1,8 miljoner kronor lägre total livslön än en naturvetare som börjar jobba direkt efter gymnasiet, enligt beräkningar av Saco." Då säger jag som vanligt: pengar är inte så viktigt för mig. Förresten har jag inga studielån och ångrar inte på något sätt alla mina utbildningar. Jag får väl gifta mig rikt, sambon är en sådan där som bara gått gymnasiet. Och, ja, han tjänar bra mycket mera än jag.

Kommentarer
Postat av: Helena

(Startar beklagandet)
Fnys, det beror ju vad den där naturvetaren får för jobb efter gymnasiet! Stod det nåt om det? För vill man tex. bli ekolog eller naturvårdare så inte får man några pengar då, och dessutom krävs oftast högskoleutbildning. Ja det gör det väl för de högavlönade jobben också (molekylärbiolog och sånt) eller? Kan man få nåt jobb som naturvetare med bara gymnasieutbildning???

Fnys... Inte får man speciellt mycket pengar som naturvetare (åt ekologhållet) *med* en högskoleutbildning heller!
(Slut på beklagandet)

Men jag håller med, pengar är inte det viktigaste, huvudsaken att man har så att man klarar sig och trivs med sitt jobb. Eller?

2008-04-25 @ 00:23:13
Postat av: Ylva

När vi gick gymnasiet retade jag mig på de kaxiga ekonomerna som sa att när de gick ut så blev de minsann gymnasieekonomer och kunde få jobb direkt medan jag bara var humanist och det får man inte jobb på. Men som du säger, Helena, hur många är det egentligen som får jobb på en gång efter gymnasiet? Sedan tycker jag det är lite dåligt att uttrycka sig så på en ungdomssida i tidningen. Man ska uppmuntra till studier. Tycker jag. Om man inte är tokfixig som sambon och verkligen passar bättre i arbetslivet än skolan och dessutom får något jobb.

2008-04-26 @ 09:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0