Festivalmat

Dessa Ljungbydagar har de utökat så att matkulturella torget finns hela veckan. Tur när man vill hinna äta så mycket som möjligt av saker man inte får resten av året. Jag har ätit tunnbrödrullar med kräftstjärtar (tidigare har jag hört flera som blivit dåliga av det, men då har nog rullarna stått för länge i sol och det har ännu inte varit någon risk i år) och souvas som betyder rökt, saltat och är wookad älg som man kan få i pitabröd eller med mos. Stationskrogen hör inte till torget utan kör hårdsatsning kring helgen så lita på att jag kommer att hänga där och äta langos! Med sylt och grädde.

Jag träffade ett par tjejer igår som var överlyckliga för att de hade återupplivat en festivalrätt från Ljungbydagarna 2004. Den ena ville så gärna minnas att de då ätit nanbröd med fetaost och den andra trodde att hon drömt det. De hade frågat mannen i nanvagnen (Säg det fort: mannen i nanvagnen! ) om han hade nan med feta och han sa att han hade haft det men slutat för att det tog för lång tid att göra dem, men om de tog med ost själva så skulle han fixa. Det gjorde de såklart. Jag fick smaka och det var jättegott.

Nu har jag inte tid med det här längre! Jag ska gå och kolla talangjakten. Igår var jag på Waterloo, en ABBA-föreställning som framröstats som den likaste av ABBAs officiella fanclub. Det var bra, fast inte jättemycket drag på publiken en regnig tisdag. En kompis har sjungit med en av ABBA-tjejerna i kör i Stockholm 2003 och gick fram och pratade med henne efteråt.

Kommentarer
Postat av: Maria

nanbröd med feta låter gott!

2008-08-14 @ 08:17:12
Postat av: Ylva

Mmm, bra uppfinning! Själv beställde jag den egenkomponerade maträtten nan med sallad och dressing igår. Nyttigt!

2008-08-14 @ 11:09:21
Postat av: Mathilda

Langos är det enda rätta. Hultsfredskänsla mitt i Ljungby liksom... Annars var kycklingrullen himla god, slår kebabrulle alla dagar.

2008-08-16 @ 01:29:52
URL: http://constantlypray.blogspot.com/
Postat av: Ylva

Kycklingrullarna ser lite för kryddiga ut för mig. Jag frågade om jag kunde få nuggets på mitt nanbröd men det fick jag inte.

2008-08-16 @ 12:52:05
Postat av: Carolina

Har läst din blogg, och såg att du tyckte väldigt mycket om langos. Så jag ville bara berätta att

Vi åker till Växjö på Karl-Oskar dagarna.

Nästa vecka blir det hemma i vårt Ljungby.

Mvh C.lo vi ses

2009-08-07 @ 09:44:12
Postat av: Ylva

Carolina. Jag kan inte gå på Karl-Oskar men Ljungbydagarna blir det! Och kanske Älmhultsdagarna.

2009-08-07 @ 10:18:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0