Kulturkullan

Vecka 34

* Läser: Hennes-läsarnas erotiska noveller i Hennes nummer 8/2008. Läsarna har skrivit egna noveller och det här är en bilaga på 32 sidor. Det är 14 noveller och man kan rösta på vilken som är bäst. Det är kul att läsa och att fundera över vad som är självupplevt och vad fantasi.

* Lyssnar på: Djävul eller Gud med Nordman. CD från 2008. Jag tyckte om melodifestivallåten I lågornas sken fast det är läskig text. Nordmans första skiva var jättebra, sedan blev man lite trött på att de lät likadant fast inte lika bra. Nu har de varit borta ett tag så att upprepningarna känns positiva. Jag gillar ju konceptet folkmusik som är lite upphottad, Hemlins egentligen inte så bra sångröst, men hes och raspig passar den ihop med nyckelharpa, flöjt och andra gammaldags instrument. De har fått texthjälp av Staffan Hellstrand, Py Bäckman och för mig okända Lina och Mårten Eriksson.

* Veckans citat: "Det finns två sorters kvinnor. Den ena sorten blir arg för ingenting. Den andra blir arg för allting."
Visdomsord som står på Jonas i Paddingtons pappas kylskåp. (Hm, hur blev det där? Alltså, Jonas i bandet Paddington har en pappa som har ett kylskåp med de där orden.)

* Veckans händelse: Lars Winnerbäck spelar på Campus Växjö på fredag tillsammans med andra artister. Insläpp från
kl.18. www.winnerback.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0