Kulturkullan

Vecka 35

* Läser: Sonat till Miriam av Linda Olsson. Jag tyckte om debuten Nu vill jag sjunga dig milda sånger, fast kanske inte riktigt så mycket som jag ville göra. Den här boken är bättre och jag tycker precis så mycket om den som jag vill. Dels för att jag försökt att inte ha så höga förväntningar och dels för att den är så otroligt vacker! Adam är ursprungligen från Polen men har inga minnen därifrån och hans mamma ville aldrig prata om varför de flyttade till Sverige. Nu märker han att han gjort likadant med sin dotter Miriam, som har fått växa upp på Nya Zeeland utan att få höra om sin svenska mamma. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Hold On Be Strong med Maria. CD från 2008. Maria är Maria Haukaas Storeng som framförde Norges bidrag i Eurovision Song Contest. Hon kom femma, främst av de nordiska deltagarna. Jag tyckte det var jätteroligt för att Norge inte brukar komma så bra till, för att jag inte gillar Charlotte Perrelli (fast låten var rätt okej) och Sveriges alltid så självsäkra hållning före tävlingen och pinsamma fall, för att Maria var en av de få som faktiskt var snygg och hade en förhållandevis normal klänning och såg härligt blond och nordisk ut och så för att låten är bra. Duktig sångerska och tydligen känd i Norge för medverkan i musikaler bland annat.

www.eurovision.tv

* Veckans citat: "Bäääää!"
Fem förvirrade får hade tagit sig ut ur hagen inatt och inte kommit in igen. På morgonen stod de i klunga utanför ladugården och ville gå hem. Det roliga är att de inte varit inomhus på hela sommaren.

* Veckans händelse: Musik i Järnvägsparken kl.18 på torsdag. Jag vet inte vilka som spelar denna vecka men det står i Smålänningen på tisdag, tror jag. Något lokalt band och gratis blir det.

Kommentarer
Postat av: mor

Varför ville du tycka om Jag vill sjunga dig milda sånger? Jag tyckte den var dålig vare sig jag vill eller ej.

2008-08-25 @ 13:15:13
Postat av: Ylva

Jag tycker att det framgår att jag ville tycka om den för att jag hade höga förväntningar. Du kanske borde ge den nya en chans.

2008-08-25 @ 17:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0