Bokfemman

Veckans Bokfemman hos http://worldofmalin.blogspot.com/ är pjäser. Jag har egentligen inte sett särskilt mycket teater och läst än färre pjäser. Det är tråkigt att läsa en pjäs och jag har nog inte gjort det sedan jag pluggade litteraturvetenskap. Därför listar jag fem pjäser/musikaler jag sett helt enkelt:

1. En midsommarnattsdröm av Shakespeare. Denna har jag både läst och sett i svensk och engelsk version. För några år sedan var den gratis utomhusteater i Växjö och det var väldigt trevligt. Ännu roligare var den engelska uppsättningen jag såg, också utomhus, vid Bäckaskogs slott. Riktigt rolig komedi!

2. The Phantom of the Opera av Andrew Lloyd Webber. Känd musikal som jag såg i London. Det var när jag var där med mamma på påsklovet i ettan på gymnasiet. Jag gick ensam för vi fick inte flera biljetter och samma kväll såg mamma Madame Butterfly. Vi såg Les Miserables tillsammans samma vecka. Fantomen är en musikal med riktigt bra musik.

3. Trollflöjten av Mozart. Fin musik såklart. Denna såg jag i Karlstad med folkhögskoleklassen från Stöllet har jag för mig.

4. Mormor gråter av Jonas Gardell. Det var hemskt länge sedan jag såg den. Varför visar de inte den på TV nu för tiden? Jag har för mig att den brukade gå kring jul förut. Det verkar lämpligt eftersom det handlar om en gräslig jul när granen välter och mormor gråter, eller har hon bara fått något i ögat? Jag har alltså inte sett den lajv utan bara på TV.

5. Autodidakt i enmansakt med Shima. Så här skrev jag i november 2005: Vi var på teater igår. Shima, autodidakt enmansakt. Jätteduktig tjej som pratade mycket om kulturkrockar. Gissa om hon brukar kallas Hiroshima. Hon hade väldigt mycket fascinerande ordlekar för sig, sånt som jag älskar. Till exempel: "jag köper tandkräm, min identitet blir min dentitet" och "Diktatur i demokrati, demokratur."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0