Bokfemman

Lagom till att jag har börjat med bokfemman har Malin bestämt sig för att lägga ned det. Jag får väl ta upp några gamla ämnen om jag vill fortsätta. Veckans bokfemma (http://worldofmalin.blogspot.com) har tema sorg. Nu ska jag bläddra tillbaka i min läsdagbok för att se vad jag har läst för sorgligt den senaste tiden.

1. Känn pulsen slå av Berny Pålsson. Jag fattar inte hur någon kan stå ut med så mycket smärta och misär som Berny. Ironiskt nog har hon blivit mordhotad nu när hon börjar känna sig stark och faktiskt vill leva, efter många självmordsförsök och ständiga dödstankar. Vad är det för människa som kan vilja henne något illa?

2. PS Jag älskar dig! av Cecelia Ahern. Jag vill se filmen trots att den blivit totalsågad för trailern var söt och boken är sorglig, så sorglig. Holly och Gerry lever i ett perfekt förhållande tills han får en hjärntumör och dör. Kvar lämnar han en lista med saker som Holly ska göra. Hon får öppna ett brev i månaden och på så sätt stannar han kvar hos henne.

3. En sorts kärlek av Ray Kluun. Den här boken grät jag mig igenom sista halvan. När jag ser det såhär påminner den väldigt mycket om PS Jag älskar dig! men det tyckte jag inte alls när jag läste dem, de har liksom bara samma historia om sjukdom och död. Carmen och Sten har ett bra förhållande utåt sett, men Sten är otrogen så ofta så man blir rädd. Carmen kämpar mot sin bröstcancer medan Stensvinet fortsätter att träffa älskarinnor.

4. Är det någon där? av Marian Keyes. Samma sak igen faktiskt. Anna har varit med om en fruktansvärd olycka och när hon vaknar upp åker hon hem till Irland från Amerika och läker ihop hemma hos sina föräldrar. Men vad har hänt med hennes älskade Aidan som hon varit gift med i ett år? Efter halva boken får man veta att han dött i kraschen, men jag talar om det redan nu för det fattar man ganska snabbt.

5. Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg av Joyce Carol Oates. Bra ungdomsbok och ännu en bilkrasch. Jenna är femton år och hon delar in sitt liv i före och efter kraschen. hon känner skuld för att hon tycker sig ha orsakat att mamman dog i samma bilolycka som gjorde henne själv sjukhusliggande länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0