Kulturkullan

Vecka 8

* Läser: Känn pulsen slå av Berny Pålsson. Det här är ännu en bok av tjejen som skrev Vingklippt ängel om hur hon upplever att vara schizofren och om hennes liv. Det är en ohygglig och upprörande skildring av hur hon hör röster, upplever saker som att någon sitter i hennes huvud och klipper sönder tankarna och annat som man inte kan förstå om man inte upplevt det själv. Ändå är det väldigt verkligt och otäckt beskrivet. Jag har hört att omslaget fått kritik för att det inte framhäver vad boken handlar om. Det förstår jag inte för på framsidan är en bild på Berny som starkt påminner mig om omslaget till Deborah Spungens bok Inte som andra döttrar där hon skrev om sin dotter Nancy som också var sjuk och levde ett destruktivt liv.  Den förra boken fick en massa unga tjejer att identifiera sig med Berny och också skära sig vilket inte alls var meningen. Berny blev ledsen för det och i denna bok är hon noga med att inte glorifiera sitt drogande och miserabla liv. Hoppfullt är att hon nu har levat drogfri i två år och man önskar henne verkligen all lycka. Om jag skriver såhär så länkar de till mig: http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Music in motion med Amy Diamond. CD från 2007. Min lilla favorit från första deltävlingen i melodifestivalen som jag såg i Göteborg. Amy är väldigt duktig för sin ålder och har hunnit ge ut häpnadsväckande tre album fast hon bara är sexton! Jag gillar den här sorts lättsamma popen och tror att hon kan utvecklas och fortsätta att ge ut många skivor till. Dessutom verkar hon så sympatisk och jordnära och ser så glad ut jämt.

* Veckans citat:
-Ska vi satsa på beach -08?
- Biff?
He, varken jag eller sambon har några större förutsättningar för att någon ska få för sig att kalla oss biffiga i sommar.

* Veckans händelse: Sportlov hos oss. Jag ska åka till Stockholm och hälsa på brorsans familj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0