Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Gunnar av Bob Hansson. Bob Hansson är en egensinnig poet och det här är hans debutroman. Det låter egentligen som en ganska tragisk historia om Gunnar som är 58 år och sjukpensionerad och har fått ett nytt hjärta. Han har alltid jobbat hårt och när han inte längre har något arbete vet han inte riktigt vad han ska tjäna till. Han är en sådan där människa som vill uträtta saker för att känna sig viktig. Det visar sig snart att boken är riktigt rolig! Jag tänker ideligen på norske Erlend Loe och det är ett gott betyg. Jag trodde inte någon annan kunde skriva som honom, men här gör Bob ett porträtt av Gunnar som är slående lik huvudpersonen i Loes Doppler och Volvo lastvagnar. I alla fall sättet han beskrivs på. Absurt, lite naivt och alldeles underbart! http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Fabricator med BWO. CD från 2007. Jag var och såg BWO för inte så länge sedan och de gör alltid synthiga låtar med tralliga melodier. Lite liknande Pet Shop Boys och Erasure på 80-talet. Måste alla synthband ha någon androgyn eller bisexuell eller homosexuell person med förresten? Jag tycker om det här lättsamma partysoundet. Jag tror att de skulla kunna funka utomlands om vi skickar dem till Eurovision song contest. De skulle inte göra bort sig som jag är rädd att Christer Sjögren kan göra. Eller också älskar sydeuropa dansband, man kan inte vara säker på något längre. Jag trodde att The Ark skulle ta många poäng men det gick sådär. Tillbaka till BWO. Frontfiguren Martin är en liten puddingpastej och deras scenkläder är något överexceptionellt.

* Veckans citat:
Jag: Hade du varit i Ljungby?
Full kille: Ja, jag åker dit varje gång.

Jag pratade med en något osammanhängande kille som menade att han åker till Ljungby varje gång han åker söderut men han märkte inte att han tappade halva meningen.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza i Ljungby på lördag. Äntligen 28-gräns igen. Och fest hos mig innan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0