Sambon och valentin

Igår när vi tittade på TV var det reklam inför Alla hjärtans dag. "-När är det? undrade sambon. "-Öh, den 14 februari." Han visste faktiskt inte. Det tycker jag är roligt för då har de inte lyckats kommersialisera (vad heter det?) dagen alldeles. Hoppas han inte funderar på något överdådigt för jag har inte tänkt ut någon jättegrej. Jag brukar köpa gulliga kort och kanske någon liten present. Sedan blir jag glad om jag får blommor och så kan vi äta något gott. Apropå hjärtan så frågar mina kompisar om sambon har friat. Ja, alltså, det tyckte jag att han gjorde på min trettioårsdag även fast jag behövde lite betänketid, vi har ju trots allt bara varit ihop i elva år nu och sju och ett halvt vid den tiden...

Sambon retar sig på när jag säger "messa" men jag tycker det är så mycket smidigare än som han säger "skicka ett sms" och han är väl den enda jag vet som även säger "skicka ett e-mail". Jag messar och mailar hej vilt och behöver de förkortningarna.

Snart åker jag till Göteborg för årets schlagerkalas. Några elever frågade vad jag ska göra i helgen, eller rättare sagt sa de "Blir det fest?" och jag sa att jag ska på melodifestivalen med E-Type. Då bestämde de raskt att jag ska vara gitarrist åt E-Type. Visst, det blir bra.

Jag får bättra på mitt dalmål lite. Ibland hör jag mig själv säga "trevlig helg". Jag som brukar säga "hälg". Jag säger fortfarande "hjälp" och "älg" åtminstone.

Sambon vann striden om badrumsgrejorna på köksgolvet och befallde mig att leta reda på en låda. Eftersom jag inte hittade någon vanlig pappkartong fick det bli en plastlåda som är tänkt att vara under sängen. Tvättkorgen står dock kvar i hallen. Fortsättning följer.

Kommentarer
Postat av: M

Just det! Man ska inte gå på alla handelns idéer. Själv har jag alltid försökt bojkotta Mors och Fars dag, vilket inte alltid uppskattades av mina föräldrar men är praktiskt för dig. Valentindagen ska jag absolut inte införa!

2008-02-08 @ 14:27:11
Postat av: Ylva

Det vore ju jättemärkligt om ni skulle börja fira valentin nu. Än konstigare om ni ville bli firade på mor och fars dag plötsligt. Fast jag missar aldrig en chans att äta något gott.

2008-02-08 @ 23:38:50
Postat av: M

Bra att du tänker på ditt (i och för sig ynkliga dalmål)! Hur är det med ärfarenhet och chäf? Förresten har just östgötskan blivit utnämnd till Sveriges skönaste dialekt i radion tillsammns med småländskan. I Dalarna vann Skol-Åke från Rörshyttan.

2008-02-09 @ 21:44:20
Postat av: Ylva

Jag har alltid sagt chef och erfaren. Vem är Skol-Åke? Har han någon bra dialekt då? De kunde välja han som körde på Lasses bröllop.

2008-02-09 @ 23:20:08
Postat av: M

Chef är absolut inte dalmål men erfarenhet säger många här också, så det får du väl godkänt på då.
Skol-Åke är han som körde Tove och Lasse på bröllopet!

2008-02-10 @ 14:29:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0