Kulturkullan

Vecka 2

* Läser: Nästa sak på min lista av Jill Smolinski. Det här är faktiskt en rolig bok trots att den handlar om något så tragiskt som en kvinna som har råkat vara med i en bilolycka där en tjej dog. Den döda Marissa hade en lista på 20 saker hon skulle göra innan hon fyllde 25 och nu vill June, som körde bilen, göra alla saker på listan. Det är bråttom att hinna med allt innan Marissa skulle ha fyllt 25 och vissa saker ter sig närmast omöjliga. Vem är Buddy Finch som ska betala? Och varför är Marissas bror så trevlig?

* Lyssnar på: Herra ég get tjúttadh med Heimilistónar. CD från 2007. Det här är något så udda som en isländsk grupp som sjunger sextiotalssånger översatta till isländska. Jag känner igen My boy Lollipop som blir Minn strákur brjóstsykur, Yes sir I can boogie som blir Herra ég get tjúttadh, It´s in his kiss som blir Í kossum hans och några till. Finns det någon låt som heter Yellow river? Här är i alla fall Gula áin. Det här är jätteroligt och faktiskt ganska bra. Tycker jag, som gillar isländsk musik.

* Veckans citat: "Livet är inte bara mat. Det är choklad och efterätter också."
Kloka ord från ett fik i Östersund.

* Veckans händelse: Vernissage på en utställning av esteterna kl. 11 på stadsbiblioteket  på lördag.

Kommentarer
Postat av: Maria

den boken har jag på min "att läsa lista" och den skivan vil jag höra! Det finns en sång som heter yellow riwer men jag har ingen aning om hur den går just nu...

2008-01-06 @ 21:59:27
Postat av: Ylva

Maria. Ja, det var en riktigt bra bok för den var överraskande för jag var så säker på hur det skulle sluta. Jag ska ta med skivan till dig.

2008-01-07 @ 19:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0