Kulturkullan

Vecka 3

* Läser: Att vara per Gessle av Sven Lindström. Jag var och lyssnade på seminariet på bokmässan där Gessle och Sven Lindström pratade om den här boken fast då hade den tyvärr inte kommit ut än. Nu har jag köpt den och den är så tjusig! Den ser ut som ett LP-omslag med ett Gesslefoto som Anton Corbijn tagit. Jag håller på med kapitlet Gyllene tider 1975-1984. Det är mycket jag känner igen från biografin om Roxette såklart men här finns ännu flera gamla roliga bilder. Och så har jag fått veta att familjen Gessle bodde i Simlångsdalen i sex år men att Per aldrig trivdes där. Sådant är intressant för ett fan.

* Lyssnar på: Att vara Per Gessle. CD från 2007 som medföljer boken. Sju demos från 1977 till 1990. Första låten är så tidig så de hette inte ens Gyllene tider utan Grape rock och låten heter Saken slår mig som på huvudet! Skitroligt! Sedan är det bland annat en svensk version av Neverending love som heter Svarta glas. Även detta roligt för ett fan. Sambon undrade om jag var fanatisk när jag läste boken, lyssnade på skivan och sedan såg Gessle på TV...

* Veckans citat: "Jag kan motstå allt utom frestelser." Oscar Wilde. Jag bad en kompis om ett citat och han gav mig detta. Han och jag har olika frestelser att slåss emot. Men det där ska inte bli mitt motto...

* Veckans händelse: Tråkig vecka, jag vet ingenting roligt som händer. Lilla bilen som är rostig ska på besiktning (ha, som att jag någonsin varit med på en besiktning.). På torsdag ska jag till doktorn och sambon till tandläkaren.

Uppdatering: På onsdag är det en föreläsning om prostitution på skolan kl.18. Det kanske inte heller lät så kul men det kan gott få vara veckans händelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0