Kate Moss och jag

Som jag älskar High Street i Southend! Det är den roligaste shoppinggatan jag vet. Högt på listan står även den trevliga promenaden från centralen i Stockholm hem till brorsan -Drottninggatan, Gamla stan, Hornsgatan, men i England är det billigare. När jag säger att jag inte behöver handla så mycket är det inte sant. Jag behöver handla så mycket. Min shoppinglogik är skräddarsydd för engelska förhållanden; ju mer jag handlar, desto mer tjänar jag på det. De har väldigt många erbjudanden av typen köp tre betala för två, köp en grunka och få en annan på köpet, köp två av den produkten och få 25% rabatt... Jag är en hopplös fyndare och köper för att det är billigt. Det blir en sport att hitta kläder för ett pund. Pundet ligger på ungefär tolv kronor men det går faktiskt att hitta plagg för det priset. Och när svärmor har bett mig köpa nagellack är det alldeles förträffligt att jag kan köpa en mascara och en ögonskugga och på så sätt få lacket gratis. Roligt också att min favoritskugga  dream mousse från Maybelinne finns i nio nyanser mot Sveriges fem.

Jag fyndade jeansshorts, sportshorts, kjol, bikini, skor. Sedan hade de rea på Topshop. Där hittade jag en oemotståndlig liten jacka från Kate Moss kollektion. Jag kan säga att jag inte betalade de 65 pund som den kostat från början. Visserligen väger Kate kanske ungefär hälften av vad jag gör och jag vet inte riktigt när jag ska få tillfälle att använda denna lilla korta förtjusande sak, men den var väldigt rolig att köpa! Här hittade jag en bild:

http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74923&parent_category_rn=74921&productId=650007&langId=-1

Jag gillar krämer och jag älskar små söta plåtburkar. I England är de suveräna på att kombinera dessa fetischer. Jag köpte en ljuvlig liten pappersask med två gulliga plåtburkar innehållande viol- och rosensalva. Violsalvan är i en burk med en katt och en blomkorg och har den fantastiska texten: "Sweet, softening beauty balm to delicately moisturise and perfume delicate places. Use on brows & lashes, cheeks, lips, nipples, cuticles and dry  patches everywhere". Vilken universalsalva!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0