Kulturkullan

Vecka 28

* Läser: Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk. Jag har inte läst något av henne förut men det ska jag nog göra för det här är precis den sorts relationsdrama som intresserar mig. Inte för att jag borde känna igen mig så mycket i en 40-årig mamma med äktenskapstrassel, men personliga tillkortakommanden och problem att nå fram till sin partner går att relatera till i olika livssituationer. Boken är hemskt mörk med bittra bråk mellan makarna Anna och Mats, där barnen ofta kommer emellan. Ibland glimtar det till av hopp på semesterresan till Sicilien som bokats i ren desperation för att rädda äktenskapet. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Dreaming out loud med One Republic. CD från 2007. Apologize har spelats mycket på radion. Stop and stare också. När jag hört dem och gillat båda köpte jag skivan och den håller hela vägen med sköna melodislingor och en ljus röst som fastnar hos mig. Lättlyssnad pop, javisst, men det är precis så här jag vill ha det!  De påminner om finska Rasmus som också gör mig lycklig med finsång. Det behöver inte vara svårare än så här:

And I see you
Woah Woah, Wo-aah
And I feel you
Woah Woah, Wo-aah
And I feel you
Woah Woah, Wo-aah

* Veckans citat: "Ingen yang utan yin. Ingen Tonic utan gin heller."
Det där blev inte så roligt i skrift men det var kul när Dan Viktor sa det i ett mellansnack på spelningen i hembygdsparken.

* Veckans händelse: Jag åker till England på torsdag. Annars skulle det vara trevligt att gå på visfestivalen i Västervik. Jag har aldrig varit där. I år är den den 10 till 12 juli.

Kommentarer
Postat av: Patrik

skönt med england:) händer nåe speciellt eller bara semester??

2008-07-09 @ 19:12:43
URL: http://patriksundin.blogg.se/
Postat av: Ylva

Nytta och nöje. Sambons mormor ska hälsas på.

2008-07-09 @ 19:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0