Berättarfest

Igår kväll var jag på berättarfest. Det går till så att det är fyra olika lokaler och sexton berättare och så kan man gå emellan och lyssna på flera. Klockan 19 tänkte jag lyssna på Mats Falk men det var fullt så det blev Bengt af Klintberg igen. Han upprepade lite av vad jag redan hört på sägenresan i fredags men det mesta var nytt. Klockan 20 lyssnade jag på Kiriaki Christiforidis som blandade barndomsminnen från Grekland och Göteborg med grekiska gudasagor. Klockan 21 lyssnade jag på Olivia Bergdahl igen. Det blev också lite upprepning men henne kan jag höra hur många gånger som helst. Klockan 22 lyssnade jag på Rolf Olsson igen, den helvilde göteborgaren som berättade historier från Stenungsunds berättarcafé.

Idag är jag med i tidningen. Jodå, om man vet om det så kan man hitta mig på sidan fem där jag står och kurar i spöregn i en grupp som väntar på att få åka iväg med veteranbil. Jag fattar inte varför Smålänningen tar så sinnessjuka bilder! Det finns ju hur mycket som helst som händer under festivalen som de hellre kunde fota.

Idag har jag varit på seminarium hela dagen om medeltidens tankevärld. Vi fick höra Martin Hansson, medeltidsarkeolog från Smålands museum, Ingalill Pegelow som talade om helgonlegender, Janken Myrdahl som berättade om en medeltida handskrift, Bengt af Klintberg (igen) som berättade om medeltidens sägenväsen och Nils-Arvid Bringéus som föreläste om bonadsmåleri. På slutet tappade jag koncentrationen eftersom jag sannerligen inte är van vid att sitta på seminarium mellan 9 och 16, men annars var det en givande och trevlig dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0