Blixtar och dunder, midsommarunder

Det blev en mycket lyckad midsommar. Vi var sex personer som satt på en loge och åt sill och potatis (fast eftersom värdparet vet att jag inte äter sill hade de fixat köttbullar också), laxtunnbrödrullar och annat somrigt. Den, i alla fall för oss, nya snapsen Utö blev populär. Jag tycker inte om snaps men har lärt mig att dricka halva. Det kan bli ganska många halva... Vi spelade boule och klädde en majstång och det var lantligt, rustikt och treeeevligt, som det brukar bli på midsomrarna i Runkarp. Ett tag regnade det och det åskade med några rejäla blixtar. Sambon sa att det nog var hos oss, men jag som normalt sett är livrädd för åska hade hamnat i något slags, hm, lugnt och glatt sinnestillstånd där det kändes som om blixtarna var långt bort.

När vi gick upp till oss senare på kvällen märkte vi att det var strömavbrott. Blixten hade slagit ned och varit inne i vår lada! Vilken oerhörd tur att den inte brann ned! Det enda som hade hänt var att den först gått ned i en björk, sedan fortsatt längs med marken, in i ladan där den gjort hål i en presenning och gått igenom en spiklåda, bränt av några kablar och sedan givit sig av igen. Inne i stugan hade säkringarna gått och värmeväxlaren och mikron var körda. Hej då 15 000 kronor och en maskin vi vant oss vid som givit oss såväl värme som kyla. Men som sagt, vilken tur att inte ladugården och huset brann ned!

Grabbarna skulle som vanligt basta fast ingen var jättepigg och en somnade inne i bastun!

Idag ringde sambon E.on och anmälde strömavbrott. Då sa han såhär: "Jag är bakfull och hungrig!" De lovade att skicka någon snabbt men det dröjde ändå några timmar.

Kommentarer
Postat av: Maria

Bra med bedövning när det åskar! O en djädra tur att det inte brann!

Vi hade strömavbrott en liten stund igår men det berodde nog på att det blåste av bara h-vete. H vill dansa små grodorna fjorton gånger på raken efter midsommar... puh!

2008-06-22 @ 10:29:22
URL: http://morellens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0