Klintbergare

Nu har Berättarfestivalen börjat! Jag åkte med på en sägenresa med buss i Alvesta kommun. Berättare på färden var Monika Eriksson och Bengt af Klintberg. Om man som berättare vill ha närkontakt med sin publik och om man som lyssnare vill prata med sin berättare (om publiken är berättarens så måste ju berättaren vara publikens!) så är Berättarfestivalen ett oslagbart forum. Jag satte mig längst fram i bussen och bredvid mig satte sig... Klintberg. Jag blev lite nervös och mycket vördnadsfull inför denne Sveriges meste forskare i moderna sägner, som till och med gett upphov till ordet klintbergare. Vad skulle jag säga till honom? Som tur är så är han trevlig och lätt att prata med och jag blev aldrig ohövlig, sådär som jag kan bli...

Resan var mycket intressant och vi åkte till vidunderligt vackra ställen. Mistelås kyrka, Högakull och Tagel hette hållplatserna. Monika Eriksson är en av Ljungby berättarnäts egna berättare och sprängfull av berättelser som bara bubblar ur henne. Efter en resa på 4 1/2 timme där det enda missödet var en hagelskur vid Mistelås kyrka åt jag raskt en korvtallrik innan jag gick på Swedbanks berättarstund. Varje år har de ett gratisprogram som alltid är mycket uppskattat. Jag lyssnade på favoritpoeten Olivia Bergdahl som nyligen blivit fyra i VM i poetry slam i Frankrike! Därefter fick jag höra Klintberg igen.

Tyvärr är jag fruktansvärt förkyld med en schizofren näsa som är täppt och rinnig samtidigt, en onödig huvudvärk och en lika onödig halsirritation så på slutet var jag rätt trött, men nu är jag hemma och vilar en stund för att orka gå på själva invigningen ikväll. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu, det får bli till att falla i berättarkoma på tisdag när festivalen är över!


Kommentarer
Postat av: Maria

avundsjuk!

2008-06-14 @ 22:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0