Kulturkullan

Vecka 23

* Läser: inte så mycket men många olika böcker. Jag är för glad, varm, okoncentrerad och slö för att läsa längre stunder. Fortfarande Någon sorts extas av Johan Kinde (som tyvärr inte är så bra som jag trodde), Maken av Gun-Britt Sundström (mycket bra, tjock bok jag läser i stugan), Sju sköna snubbar av Titti Persson (som jag tog med till Norrköping eftersom jag ville ha en pocket). Ska börja på Jag kammar mig av Christophe Tarkos också.

* Lyssnar på: Fan i fåtöljerna med Mäskkvartetten. CD från 2003 (tror jag, det står inget årtal på skivan). Ännu ett projekt med Klas Mathiasson. Här är de några stycken som tolkar fyra Bellmanvisor. Ganska vanligt om man nämner Bellman är Solen glimmar blank och trind och Vila vid denna källa. Drick ur ditt glas och Fan i fåtöljerna har jag inte hört förut, men visst hörs det att det är Bellman. Trevlig liten skiva, tycker jag.

* Veckans citat: "Innan vi lämnar Edwin, snart 80 år, för den här gången avslutar han: -Jag älskar mig själv!"
Ur Lokaltidningen Ljungby, som intervjuat Edwin Johnsson, som blev korad till Skandinaviens skönaste människa av Filip och Fredrik förra året.

* Veckans händelse: nationaldagen på fredag. Jag vet inte om det händer något särskilt men det är alltid trevligt med en ledig dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0