Kulturkullan

Vecka 26

* Läser: Hey Dolly av Amanda Svensson. Har jag just läst ut. Jag var väldigt nyfiken på den här boken eftersom jag bara har hört beundrande och positiva saker om den. Jag får sälla mig till skaran av glada recensenter för det här är en underbar liten skapelse till bok! Amanda är född 1987 och det här är hennes debut (tack och lov för det i alla fall, jag blir ju lite rädd när människor är sådär unga och duktiga...). Boken handlar om nittonåriga Dolly som har ett trasigt psyke. Språket i boken är väldigt rakt på. Såhär:
Ibland i mina svaga stunder undrar jag. Vad jag egentligen gjort för att förtjäna hans ömhet lika mycket som pandorna gör. Pandor är om inget annat i alla fall söta och mjuka och fridlysta. Jag är ju bara assymetrisk och vulgär. Men det är i mina svaga stunder som sagt. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: A song inside my head, a deamon in my bed med Oh Laura. CD från 2007. Men, oj, vad bra det här låter då! Svensk grupp med kvinnlig sångerska och inte vet jag mycket om dem, men jag köpte skivan efter att ha fastnat för fina Release me som spelats i radio en hel drös med gånger. (Det spelas visst bra musik på Radio Rix trots att man vill kräkas på dem ibland när de kör samma låt tre gånger i timmen.) Smäktande ballader, en stundom desperat röst, vackra melodier.

* Veckans citat:
"-Han sa: jag träffar inga andra.
Jag sa: nähä..."

En kompis som inte dejtar en kille utan flera.

* Veckans händelse: Dan Viktor spelar visor av Dan Andersson på Hembygdsparken i Ljungby på onsdag klockan 19. Gratis. Fiket är öppet och där har de våfflor. Som förband klockan 18.30 spelar ett par killar som heter Hannes och Fredrik sånger av Allan Edwall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0