Kulturkullan

Vecka 27

* Läser: Gör vad du vill av Erlend Loe. Har jag just läst ut. Norske Loe skriver de roligaste böcker jag vet! Det här är visserligen i grunden en bedrövligt sorglig historia om 18-åriga Julie som är ensam kvar efter att hennes familj dött i en flygolycka i Afrika. Hennes psykolog föreslår att hon ska skriva dagbok för att bearbeta sorgen, men hon funderar mest på hur hon ska ta livet av sig. Under tiden hinner hon ha ett förhållande med Ahn Hyun-Soo, en korean som är OS-tävlare i skridskor och finns på riktigt. Jag undrar alltid om man får skriva om verkliga personer i romaner. När Loe gör det blir det såklart helt skruvat. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: The last dog med Zifa. CD från 1997. Genre Afrikapop. Zifa är svensk men uppvuxen i Zaire. Jag hörde honom på Berättarfestivalen och det var helt fantastiskt. Tyvärr är det sådan musik som gör sig underbart bra live, men blir något plattare på skiva. Det går liksom inte att få in tokig dansstämning på platta, men det här är ändå ett försök. Dusted är skivans kändaste spår och det har tydligen blivit en populär låt på olika gympass. Glad blir man av musiken men helst vill man ju ha hela bandet i sitt vardagsrum.

* Veckans citat:
Full kille: Är du hemma?
Granne: Nej!
Full kille: Öppna nu!
Granne: Jag vill inte ha någonting med dig att göra!
Full kille (sliter upp dörren och går in i lägenheten): Äh, skit i det!

* Veckans händelse: På onsdag klockan 19 är det gratis konsert med Varieté Velociped i hembygdsparken i Ljungby. Så här står det på kommunens hemsida:
En makalös kabaré med halsbrytande vändningar, svängig musik och mängder av musikaliska tricks! Erik Petersen är mulitimusikant som kan få allt att klinga som skön musik. Tillsammans med Bengt Johansson, specialist på renässansens blåsinstrument och Svante Drake, muntrummis, lockar han fram toner ur diverse saker och skrot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0