Kulturkullan

Vecka 25

* Läser: Sju sköna snubbar av Titti Persson. Roligt med Titti Persson är för mig att hon är född 1974 i Dalarna, fast hon är från Svärdsjö och jag har inte givit ut någon roman så där slutar nog likheterna mellan oss. Det här är hennes debut och den kom ut 2001 och har varit en av de olästa pocketerna som stått i min hylla tills nu. Under tiden har jag däremot hunnit läsa hennes andra bok Skaver som jag tyckte om. (Omdöme här http://www.freewebs.com/rosenylva/bcker.htm, utläst 070421). Den här boken har sju huvudpersoner och ett huvudhus (!). Sju ungdomar som inte träffats tidigare flyttar in i ett kollektiv. Ibland är boken kanske väl mystisk som i kapitlet Drogdrömmar, men större delen är lättare att förstå. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på:
http://www.svenskapopfabriken.se/start.htm "...är en ideell förening, vars syfte är att främja Klippans musikliv på olika sätt."

Tips från sextonåringen jag pratade med på bussen till Jönköping. (Inlägget Människor på buss den 1 juni.) Han var på musikfesten i Klippan den 7 juni och det verkar ha varit en riktigt bra festival! Jag gillar http://www.myspace.com/fredriklarson särskilt. En skåning som påminner mig både om Lundell och Wiehe. I Sista chansen från 1979 låter han även lite som Plura.

* Veckans citat: "-Det är lika många getter som bockar som bockar som bockar, liksom det är lika många tjejer som killar som killar som killar och lika många kor som tjurar som tjurar som tjurar."

Enligt Calle Hernmarck som spelade på såväl get- som bockhorn på Berättarfestivalens invigning.

* Veckans händelse: Midsommarafton på fredag. Kan firas exempelvis på en loge i Runkarp.

Kommentarer
Postat av: Elon

Aha, blir det logefest på danska tro?

2008-06-15 @ 23:12:43
Postat av: Ylva

Elon. Va? Vi blir enbart svenskar på Gorm & Cilis loge. Blir det jävelknottigt blir vi nog hos oss.

2008-06-16 @ 18:41:22
Postat av: Ylva

Fast när jag tänker efter blir det nog bara jag som är helsvensk. Tror det blir en halvengelsk, en finsk, en halvnorsk, en halvpolsk och en halvjugoslavisk människa där.

2008-06-17 @ 17:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0