Bakmätt?

Kan man bli bakmätt på samma sätt som bakfull? Är påsken en fastehögtid? Ja, tjena, (så brukar jag inte säga, men det känns precis så) påsken är ännu en anledning att äta som en gris. Vi var på brunch hos danska stuggrannarna i fredags, rekordlång brunch får man säga. Vi åt och drack konstant i sju timmar... Jag minns att jag satt och tittade förundrat på min ciderburk och tänkte "men vad konstigt att jag är så här snurrig när jag bara druckit två cider." Å andra sidan hade jag tappat räkningen på snapsarna. Jag fick gå ensam till danskarna först för sambon var och bärgade vänner som kört fast i en snödriva. De kom en timme senare när han hämtat dem med traktor. Lite påskdramatik och så fick sambon köra traktor. Jag tror han tycker det är roligt.

Jag gick och lade mig vid tiotiden, trött och mätt och full, men de andra gick och bastade. Det kanske var kul men jag kände verkligen inte för att gå ut i snöstormen, än mindre för att exponera mig inför alla efter den måltiden när det kändes som att jag vägde 150 kilo.

Igår fick jag ett sms jag inte kunde motstå. En kompis undrade om vi ville komma och fika och sedan om vi ville ha ostkaka eller våfflor. Ja, men, åh, vad är det för fråga? Vi fick både och. Jag älskar våfflor och jag älskar ostkaka! Även när jag vaknat på morgonen, fortfarande mätt (det var här jag undrade om jag var bakmätt). Och på kvällen bjöd vi hem vänner på lamm som vi tjatat om i tre år. Det var mycket lyckat. Vi var rätt stolta över vår lammstek med potatisgratäng och trattkantarellsås. Vännerna uppskattade alltihop, berömde till och med vaniljglassen från Sia och lösgodiset från Eko i Halmstad när de ändå var igång.

På kvällen ville jag gå på innebandyfesten, men det var en märklig tillställning. Tidigare när föreningen Malte hade hand om 24-timmarsturneringen kunde det vara människor i olika åldrar ute, men nu var det väldigt mycket 18-åringar. De tyckte nog det var kul att se mig i korta skinnklänningen för det var ett hemskt stojande om "bibblisen". Tur att det är en vecka lov nu. Och så kom det en kille som såg ut att vara hög som ett troll som tafsade på mig flera gånger. Och en okänd blondin som nöp sambon i rumpan.

Jag fick ett roligt mail från en kompis med ett klipp från en tidning med enkätfrågan "Vad har du gjort i påsk?" Folke, 48 år, arbetslös svarade: "Jag har druckit alkohol." Bra där, Folke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0