Bokfemman

Bokfemman (www.worldofmalin.blogspot.com) vecka 12 har temat främmande kulturer, resa med böcker.

1. Florida av Margareta Lindblad och Willy Westby (Willmaguide). Jag brukar inte läsa guideböcker men den här hade vi med till Florida i somras. Den var användbar men ibland fick jag lite oönskade upplysningar som när vi var i Fort Lauderdale och jag läste mig till att de har världens största fabriksutförsäljning. Det var ingen i min familj som ville åka dit, hrmpf.

2. Det sällsamma Dalarna av Jan Gabrielsson. En liten märklig bok jag köpt på antikvariat. Vi skrattade gott åt den på vår dala-semester i somras. Letade förgäves efter buskmusen som ska finnas i Säterdalen, en särskilt sorts mus med "en lian till svans". Och skillnaden mellan kurbits och kurbiss vet jag fortfarande inte riktigt. Kategorin inte så hjälpsamma, men skojiga resehandböcker.

3. Den tionde kretsen av Jodi Picoult. En del av boken utspelar sig i Alaska. Dit skulle jag vilja åka fast det verkar kallt och ödsligt. Fruktansvärt bra bok, som alla hennes!

4. Ser mitt huvud tjockt ut i den här? och Tio saker jag hatar med mig själv av Randa Abdel-Fattah. Två böcker men med lite liknande tema. Hur det är att vara ung muslimsk tjej i Australien. Roligt om allvarligt ämne.

5. Taxi av Alexandra Pascalidou. Att resa utan att behöva resa alls. Alexandra har gjort ett fantastiskt jobb och pratat (och framför allt kommit ihåg med hjälp av inspelningar och anteckningar) med en mängd taxichaufförer i både Sverige och andra länder. http://knuff.se/boecker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0