Kulturkullan

Vecka 10

* Läser: Matilde av Denise Rudberg. Jag vet inte varför jag utsätter mig för det här. Det är så oerhört dålig litteratur! Jag kan läsa simpel skräplitteratur om det roar mig eller ger mig något på något annat sätt, men det här förstår jag inte vitsen med. Det förströr inte, irriterar bara. Jag har läst en bok förut av Rudberg och undrade redan då vad det är som gör att hon fått ge ut flera böcker. Nu trodde jag i min enfald att den här kanske skulle kunna engagera mig eftersom den handlar om Matilde som ska förverkilga sin dröm att skriva en roman. Men, nej, det är mest sega passager med människor i dyra kläder och med exklusiva vanor som att flyga helikopter till svårtillgängliga platser och åka skidor. Kräks! http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Hjärtat fullt med Anna Stadling och Idde Schultz. CD från 2008. Anna och Idde har de senaste åren mest varit kända som medlemmar i Lars Winnerbäcks kompband Hovet. Deras soloskivor är bra och tillsammans är de nästan ännu bättre. Jag har svårt att bestämma mig där, men, jo, de är nog bättre ihop. Två fantastiska själfulla röster som varvas med varandra. De har tagit hjälp av Ulf Stureson, Anders F. Rönnblom, Staffan Hellstrand, Bob Dylan (svensk text av Christer Suneson), Josef Zachrisson & Urban Robertsson, Richard Thompson (svensk text av Ola Magnell) och Kajsa Grytt. Efter några lyssningar är favoriten Fyra dörrar till min syster.

* Veckans citat: -Först brann bilen upp och veckan efter blev cykeln stulen. Det är nog meningen att jag ska gå.

Vår stackars hyresgäst är extremt otursdrabbad. Hon berättade också att hon fick en raket inkastad genom brevinkastet på nyårsafton. Tur att hon var hemma för annars hade hela vårt hus kunnat brinna ned.

* Veckans händelse: Jag vet inte riktigt vad som händer den här veckan men om inte annat kan man alltid titta på Melodifestivalen, andra chansen, på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0