Lika-olika

Idag och imorgon har vi lika-olikatema på skolan. Jag har varit på föreläsningar hela dagen och ska snart iväg igen. Jag passar på att vara särskilt olik idag och inviger mitt asymmetriska linne från roliga affären Zapata i Gamla stan. Handgjort i Indonesien. Till det en lång jeanskjol, som jag tror jag betalade tjugo kronor för på den tiden Storckens fanns, och en mycket kort röd tröja med broderier som jag ärvt av en kompis.
image45

Jag körde faktiskt bil till jobbet idag för det var ett sådant trökväder och bredvid mig parkerade Gillis Herlitz. Jag presenterade mig och sa att mina föräldrar kände honom i Uppsala för länge sedan. Han kom ihåg dem fast det säkert var över 40 år sedan de träffades.

Först lyssnade jag på två tjejer som har varit en månad i Ghana. De råkade hamna i en ghanansk musikvideo med en grupp som heter Five5 och låten Number 1 fan som de visade för oss.  Gruppen är tydligen stor i Ghana och jämför sig själva med New kids on the block. Hoppas jag inte ska vara med i tidningen imorgon för i så fall blir det när jag fultuggar ghanansk choklad... Sedan en film som heter Vem bryr sig? och hon som har gjort den. Därefter lyssnade jag på en tjej som fått fötterna och nästan alla fingrar amputerade och vunnit paralympics på häst. Jag frågade henne om hon hade någon förebild som hon tog efter för att hon är så stark, men hon är envis i sig själv. Jättefascinerande människa! Till sist lyssnade jag på en kille som är islamolog. Honom frågade jag hur han accepteras när han är i Kenya och är icketroende. Han sa att de är lite skeptiska till en början men sedan brukar de märka att han är påläst.

Nu har jag varit hemma och ätit ett par mackor och kört ut och matat fåren och ska alltså gå på internationell fest och flera föreläsningar.

Fick SMS från pappa som blivit intervjuad i spansk radio.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0