Arbetshäst?

På väg till stugan finns det tre föl, fast det är inte alltid man får se dem. Jag satt som vanligt och grovspejade och körde sakta genom Kånna för att få en glimt idag. De är lite luriga där och flyttar runt dem så jag är inte helt säker på vilken hage de är i och så råkade blicken fastna på en brunbränd man i bar överkropp i stället. Jag inbillar mig att det inte syns så bra att man stirrar när man har solglasögon. Lite dummare blev det ändå när jag gjorde precis samma sak på hemvägen och till råga på allt samme man dök upp i synfältet igen! Men inga föl.

Nästa krypkörningsställe är Boarp. Där har de en arbetshäst med föl. Fölet ser inte så arbetsamt ut utan ligger mest utslagen i något som ser ut som en gammal lövhög. Det kanske blir en fritidshäst?

Våra får har tagit begreppet fårskallar till en ny nivå. De har en ganska stor hage nu. Vi brukar ha två spannar vatten till dem, och en saltsten. De dricker inte särskilt mycket av det där vattnet och vi tror inte att de kommer ihåg var det står utan bara dricker när de får syn på spannarna av en händelse. Saltstenen hade de sparkat ut ur hagen och vattnet bajsar de i.
Jag är ensam hemma och det är därför jag är ute och kör bil och åker till Runkarp och vattnar växter och får. Det brukar jag inte göra ensam annars. Sambon är i Göteborg och sätter på Madelene. Det förhållandet har varit i ett år nu. Han är glad för det gick visst ovanligt fort den här gången. Madelene är en stor etikettmaskin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0