Fun light, förlåt!

Foto från google.se

I mitt inlägg från den 13 maj: Jag undrar, apropå illasmakande drycker, om det är Fun light som har ändrats eller om min smak har förfinats. Eller om det var så att jag intalade mig att det var gott när det var det billigaste saftalternativet jag hittade på Domus i Stöllet under min fattiga folkhögskoletid? Nu har jag provat både wild berries och strawberry och de smakar pest!

Nu har jag svaret på den frågan. Det är fel på vårt vatten i stugan. Ibland smakar det lite dyigt men nu är det verkligen död och förintelse. När jag tog hem och blandade saften var den helt okej. Jag trodde nog inte att min smak förändrats mycket sedan 1996 eller att de ändrat receptet på saften så att den smakar så illa utan tyckte att det hela var väldigt konstigt.

Jag retar mig på uttrycket "man har inte roligare än man gör sig". Häromdagen när jag hade tråkigt på puben tänkte jag att det ska banne mig till en rolig jävel för att hjälpa upp det här trista stället. Då brukar jag ändå vara positiv och lättroad och kunna ha roligt med små medel. Lördagen var roligare än fredagen men då träffade jag också på ett gäng med kompisar och bekanta varav en kille är helt befriad från spärrar och berättade om en tjej han träffat som råkade slå huvudet i en hylla när de hade sex så att hon fick värsta blåtiran. Så rolig kan man göra sig...

Jag och ett par kompisar hörde en gång på gymnasiet när två av de tråkigaste tjejerna i vår klass pratade och den ena sa just "man har inte roligare än man gör sig." Det tyckte vi var roligt!

Nu har jag börjat läsa Innan jag dör av Jenny Downham och den verkar desperat sorglig och handlar om en sextonårig tjej som håller på att dö av leukemi. Hon har skrivit en lista på saker hon vill göra innan hon dör. Synnerligen svårt läge att göra sig rolig i, men hon gör verkligt tappra försök. Med de här exemplena menar jag att det är klart att det underlättar om man har en skön grundinställning och inte ser allt i svart, men det kan inte alltid vara min sak att se till att jag har roligt.

Kommentarer
Postat av: Maria

Dags för en vattenanalys kanske, inget kul med äckligt vatten!

2008-05-19 @ 20:03:13
Postat av: Ylva

Vi ska nog sätta i kolfilter. Vill nog inte veta vad det är i vattnet...

2008-05-20 @ 17:52:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0