Kulturfyran

Veckans kulturfyra http://kulturbloggen.com

1. En del kommer att gå med i demonstrationståg på första maj. Tyvärr är de flesta slagord som bärs på stora plakat förtryckta av kampanjer från centralt håll. Om du skulle bära ett plakat, vad skulle det stå på det? Om du fick spåna helt fritt alltså. (I Aftonbladet såg jag att moderaternas partisekreterare Schlingman också ska hålla ett Första maj-tal, så känn dig fri oavsett politiskt ståndpunk att formulera ditt plakat.)

2. I samband med tågen på Första maj hålls tal i mängder och en och annan artist underhåller eller eldar massorna. Finns det någon sång eller skiva som du tycker påverkat dig politiskt eller som du tycker är en bra politisk sång?

3. Valborg firades med stor pompa och ståt utanför slottet eftersom kungen fyllde år. Kungar har väl allitd inspirerat sagoberättare. Vilken är din favoritkung i litteraturen eller sagovärlden?

4. Tänk att det är två helgdagar samtidigt. Kristi Himmelsfärdsdag ska firas med gökotta ute i naturen. Naturromantik. När jag är i naturen, till exempel tar en morgonpromenad, vill jag sällan ha mp3-spelaren med mig, jag vill lyssna på fågelkvittret. Om du brukar ha med dig mp3-spelare: vid vilket tillfälle sätter du aldrig på den? Om du inte har någon mp3:spelare kan du väl berätta varför. Om det är medvetet eller att det bara inte blivit av att du skaffat någon.

Nu kommer jag mest att tramsa till det känner jag, för det blir svårt att svara seriöst.
1. Ett slagord jag kommit på var när jag åkt flumeriden på Liseberg och var miss wet t-shirt i min vita tröja. Då skulle det stå Våga vara våt! på plakatet.
2. Jag tycker om Ebba Grön och Imperiet. En av de bästa låtar som finns är Die Mauer. Jag skrattade så jag dog när en kille totalt utan självinsikt mumlade fram den och tyckte han skulle vara med i Idol.
3. Jag har ingen favoritkung. Det enda favoriserande jag kommer på är att jag hade en docka som hette Prins Bertil när jag var liten. Jag tror inte någon fattade vad jag fått det ifrån.
4. Jag har nyss fått en MP3 som jag använder när jag promenerar eller åker inlines. Jag brukar inte ha den på ute på stan eftersom jag inte hör så mycket annat då och riskerar att sjunga med utan att tänka på det.


Kommentarer
Postat av: RS

Våga vara våt, är inte dumt alls. Det säger en del. Som att våga allt möjligt.

2008-05-01 @ 21:22:27
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Ylva

Sedan är det en vacker alliteration, det gillar jag! Och tvetydigt. Fram för snuskiga ordlekar!

2008-05-02 @ 11:24:16
Postat av: Liz1e

Hade också Ebba Grön i tankarna, men nostalgerade ännu längre bak i tiden.

2008-05-02 @ 12:22:23
URL: http://www.liz1e.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0