Vidöstern och Dannäs

Igår var jag på utflykt med mina tanter, som jag brukar säga. Vi var fjorton kvinnor som är så kallad  övrig personal och inte lärare på skolan. Det var mycket trevligt. Först åkte vi hem till en av oss som bor vid sjön Vidöstern. Där satt vi och fikade på en pir vid hamnen. Sedan tittade vi på hennes nya hus. Hennes man är pensionerad arkitekt och har byggt huset och det är väldigt futuristiskt. Lustigt hus byggt som en båge, med rummen som tårtbitar på rad, inte en rak vinkel, högst upp på en kulle. De flyttade in 2001.

Därifrån for vi till en kollega som sa att nu blir det tvärtom, vårt hus är byggt 1848. De är nyinflyttade på världens mest fantastiska gård, med tre hus och en egen sjö! Sjön är visserligen liten så man kan se hela. Man förstår den ganska fort, som kollegan säger. Men uj, vad fint att ha en helt egen sjö utan grannar! De har en sådan där fin rund grusväg så man kan gå i rondell framför huset. Och syrenbuskar, små stenpartier, gärdesgårdar, stall med tre hästar, hus som man kan gå runt mellan rummen för att de har flera dörrar (jag gillar det här med att gå runt), kakelugnar, trägolv... Hade jag varit det minsta intresserad av inredning och utredning och trädgård hade det här varit min dröm. Nu är jag fullt nöjd med vår stuga.

Kommentarer
Postat av: Anonym

låter som en fin gård - det andra lät fint med med det andra med men jag är mer inne på gårdar

2008-05-15 @ 07:57:55
Postat av: Ylva

Vad man än tycker får man erkänna att det var två väldigt olika boenden. Jag trivs i lägenhet men lär aldrig få besök av något inredningsmagasin, vilket skulle kunna hända hos mina kollegor. Det är intressant att se hur folk bor.

2008-05-15 @ 09:32:18
Postat av: Maria

eh, jag blev visst anonym - Annars hade du vetat att hit lär inte inredningamagasinen heller söka sig (mer än som varnande exempel)

2008-05-15 @ 16:47:01
URL: http://morellens.blogg.se/
Postat av: Ylva

Maria. Jag trodde att det var du. Vet ju att du gillar gårdar. Kom och hälsa på oss snart och så kan vi åka till djurbruksgymnasiet!

2008-05-15 @ 17:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0