Yesterday´s news

Yesterday's paper telling yesterday's news. Ur låten Streets of London, som är särskilt fin med Roger Whittaker. I alla fall, gårdagens Smålänningen slog något slags rekord i artiklar om författare; Klas Mathiasson, Zulmir Becevic, Christina Wahldén och Jonas Ajvide Lindqvist.

Klas Mathiasson är ljungbykillen som givit ut diktboken Urklippt - cirklar och fyrkanter. Ikväll är det släppfest och jag ska dit men kan inte gärna tvinga med sambon på den andra poesiuppläsningen på en vecka...

Zulmir Becevic kom från Bosnien till Sverige som tioåring. Han har skrivit en ungdomsbok som heter Resan som började med ett slut och har varit på Kungshögsskolan och pratat om den.

Christina Wahldén är kriminalreporter på Svenska Dagbladet och har skrivit många ungdomsböcker. Hon har varit och träffat åttor i Älmhult.

Jonas Ajvide Lindqvist har bland annat skrivit otäcka Låt den rätte komma in, som snart ska komma på film, och har just fått Selma Lagerlöfs litteraturpris.

Nu till vädret. Jag lever ju med en halvengelsman som fått mig att prata väder. Igår hade vi i Ljungby varmast i Sverige! Det var 23,7 grader! Ovanligt bra rekord, annars brukar vi ha de allra som sämsta vädren, stormar och översvämningar och guds alla förbannelser. Eller kanske djävulens? Nu är det 26,3 enligt vår termometer så vi kanske är ännu mera värst i Sverige. När det är så här varmt vill jag inte ha kläder på mig men det måste jag ju om jag ska vistas bland folk. Jag var nyss på stan iklädd min nya byxkjol, som är väldigt kort när man cyklar, och nya skor som är väldigt platta och halkiga. När jag cyklade förbi alkobänken vid taxi och koncentrerade mig på att inte få ögonkontakt med alkisarna samtidigt som jag inte visade hela benen och inte halkade av tramporna så stod det en man och frågade om han fick bjuda på en cykelhjälm. Nej, tack. Det borde man ha men jag orkar inte. Svart cykelhjälm på redan kokande huvud? Nää.

Kommentarer
Postat av: Maria

vilken helkväll!

2008-05-10 @ 12:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0