Kulturkullan

Vecka 45

* Läser: I en annan del av Bromma av Martina Haag. Jag gillar Martinas böcker för de är roliga. Nyligen blev jag förvånad över att hon fick sitt fjärde barn för inte så länge sedan och hon är 44 år. Egentligen borde det inte ha kommit som någon större nyhet eftersom jag såg henne storgravid på bokmässan för ett år sedan och visste att hon är tio år äldre än jag, men jag hade inte tänkt så noga på det. Över 40 och ha fyra barn som är ganska små är ovanligt. Vad jag ville komma fram till här är att det är beundransvärt att hon har hunnit skriva fyra böcker och filmat också. Boken är en fortsättning på Underbar och älskad av alla.

* Lyssnar på: Folk songs med Sofia Karlsson. CD från 2002. Varför heter den inte Folksånger eller Folkvisor? Det är oerhört svenska låtar på den här skivan, som I denna ljuva sommartid, Polska från Äppelbo och Solleröpolska. Det kommer mycket folkmusik från Dalarna förresten. Jag tycker mycket om Sofias röst men här har de tyvärr arrangerat om för mycket så det är inte de traditionella melodierna som jag känner igen. Lite för dystert är det också, jag vill ha mera tjo och tjim! Köp hellre Sofias förra skiva Visor från vinden, den är jättefin!

* Veckans citat:
-Du får ingen tomat på din. Nu häller de på grädde!

Sambon som såg vedugnen och kocken rapporterade vad de gjorde med min pizza i Prag. Det var grädde, kyckling, fläsk och ost på den, tror jag. Lustigt, men gott!

* Veckans händelse: Kulturnatta i Ljungby på lördag.
http://www.ljungby.se/Kultur-och-fritid/Teater-musik-och-dans-2/

Kommentarer
Postat av: Petra

Pizzatoppingen lät lite skum =) Men bra att den var god!

2008-11-02 @ 20:35:05
URL: http://egokick.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0